Τετάρτη, Μαΐου 26, 2010

Αναδημοσίευση.

Διάβασα ένα πολύ ωραίο άρθρο του Καθηγητή κύριου Πιπερόπουλου στο γνωστό σάϊτ ειδήσεων www.troktiko.blogspot.com  και δεν αντέχω να μην το αναδημοσιεύσω και εδώ. Απολαύστε τον άμεσο και χειμαρρώδη λόγο του κύριου Καθηγητή.

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

"Υπάρχει τέτοια χώρα; "


"Τον τίτλο της σημερινής μου «blog-άποψης» τον έθεσα ως ερώτηση ανήμερα της μεγάλης εορτής του Αγίου Πνεύματος στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά προσδιορίζοντας ότι σε αυτή την «άγνωστη» χώρα:
«Νταβαντζήδες και λαμόγια για να συνεχίζουν ανενόχλητα τις κλεψιές και τις απάτες τους βοηθούν να αναρριχηθούν και να βρεθούν σε καίριες θέσεις εξουσίας ανίκανα, ανίδεα, αδέξια, ανεύθυνα και ανήθικα ...
άτομα για να Κυβερνούν τους…ηλίθιους!»
Υπάρχει, λοιπόν, τέτοια χώρα; Ποιά είναι και πού βρίσκεται γεωπολιτικά; ΔΕΝ πήρα απάντηση από κανέναν στο πάνελ, ούτε έδωσα και εγώ ως ερωτών καμιά απάντηση αλλά σας παραθέτω μερικά βοηθήματα στην αναζήτηση της ταυτότητας αυτής της χώρας:
Χρειάστηκε, λένε οι ειδήσεις, να χρησιμοποιηθεί η κάμερα της google για να εντοπισθούν βιλάρες των 600, 800 ή 1500 τ.μ. και βάλε, με πισίνες ολυμπιακών προδιαγραφών και στον έλεγχο των ιδιοκτητών αυτών των «παλατιών» στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας προέκυψαν άτομα με εισοδήματα όπως των «πτωχών Σαλονικιών» που αναφέρω παραπάνω!!! Κάποιοι λένε από τους ιδιοκτήτες εισέπραξαν και το επίδομα «κοινωνικής αλληλεγγύης» που έδωσε στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (δυστυχώς μόνο το ΜΙΣΟ καθότι το άλλο μισό το …απαγόρευσε η 3μελής Επιτροπή του ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ…Βρε τους κακομοίρηδες…)
Συνελήφθησαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, λένε οι ειδήσεις, ο Διευθυντής και ο υποδιευθυντής Πολεοδομίας σε «κοσμικά νησιά» του Αιγαίου επειδή είχαν ακίνητα και καταθέσεις που ΔΕΝ μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν με βάση τον…μισθό τους!!!
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, λένε οι ειδήσεις, το ΣΔΟΕ έλεγξε υπέρ-πολυτελή αυτοκίνητα Porsche, Ferrari, Lamborghini, bMW, Mercedes που ήταν σταθμευμένα έξω από γνωστά «μπουζουκτσίδικα» της Συμπρωτεύουσας (στην Πατρίδα μου τη Σαλονίκη). Και…ώ του θαύματος, αποκαλύφθηκε ότι οι ιδιοκτήτες τους δήλωναν στην εφορία ετήσια εισοδήματα του επιπέδου των πέντε έως και δέκα χιλιάδων ευρώ (όσο κοστίζουν δηλαδή τα τέσσερα λάστιχα τέτοιων…οχημάτων!!!)
Καλά τόσα χρόνια ΔΕΝ ξέρανε πώς να κάνουν ελέγχους;
ΠΟΘΕΝ έσχες καταθέτουν πολλά πολιτικά πρόσωπα και άλλοι ουσιαστικά δηλώνοντας «τι έχουν» και ΟΧΙ πώς και πότε τα απέκτησαν και σε ποιες off-shore corporations (δηλαδή παράκτιες επιχειρήσεις τα…καταχωρούν).
Να ζητούν, λένε οι Κυβερνώντες, ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για κάθε τι που αγοράζουν οι καταναλωτές!…Να «καρφώνουν» λένε οι Κυβερνώντες τους φοροφυγάδες οι γνωστοί και οι φίλοι τους και θα αμείβονται με 10% των εισπραττομένων φόρων από το Κράτος (στο Wild West, υπήρχαν οι «κυνηγοί κεφαλών» αλλά η άγρια Δύση και οι πιστολέρο ανήκαν σε άλλη εποχή και σε άλλη χώρα όπως πολύ καλά γνωρίζουμε εσείς και εγώ…)
Απολύονται σωρηδόν τα «μπλοκάκια» από τον Δημόσιο τομέα απασχόλησης, αφαιρέθηκαν ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ ο 13ος και 14ος μισθός και οι αντίστοιχες συντάξεις, επεβλήθηκε αυξημένος φόρος και ΛΑΦΚΑ και πάγωσαν οι αυξήσεις…Αντίστοιχα πράξεις θα γίνουν οσονούπω και στον Ιδιωτικό τομέα απασχόλησης εργατικού δυναμικού…
ΕΚΛΕΨΑΝ, κακοδιαχειρίστηκαν, ρήμαξαν, εισέπραξαν μίζες και πλούτισαν άνδρες και γυναίκες που μπήκαν στον πολιτικό βίο σε πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, στη Βουλή και στις χρυσοπληρωμένες θέσεις σε ΔΕΚΟ και ελεγχόμενες από το Δημόσιο επιχειρήσεις, αλλά, βρίσκονται στο ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ των διαγραφών των πιθανών ή και των πιστοποιημένων ευθυνών τους με βάση το Σύνταγμα και τους σχετικούς Νόμους!!!
Είκοσι περίπου χρόνια πριν, στο Νησί των Ιπποτών βρεθήκαμε με τις οικογένειές μας με δύο παλιούς συμφοιτητές, έναν Γερμανό και έναν Εγγλέζο και αφού φάγαμε και ήπιαμε ήρθε και η ώρα της «πληρωμής» και έμειναν ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ οι δύο ξένοι συνάδελφοι και οι γυναίκες τους (τα παιδιά μας, σήμερα πια επιστήμονες, τότε ήταν σε πολύ μικρή ηλικία για να αντιληφθούν τι συζητούσαν οι γονείς τους). Καλά μου είπαν εσείς εδώ ΔΕΝ κόβεται αποδείξεις; ΟΧΙ βέβαια, τους απάντησα χωρίς να είμαι και πολύ περήφανος για την απάντησή μου…Καλά και δεν υπάρχει φορολογική Αρχή για να ελέγξει τους…παραβάτες με ρώτησαν. Υπάρχει τους είπα, αλλά συνήθως, όταν γίνει – ΕΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ – ο έλεγχος κάπου τα «βρίσκουν» ελεγχόμενοι παραβάτες και επίορκοι ελεγκτές και έτσι το έχουμε συνηθίσει! Τους ελεγκτές τους ελέγχει κανείς για αυτά που έχουν αποκτήσει, με ρώτησαν…ΟΧΙ, βέβαια, τους απάντησα χωρίς ενθουσιασμό.
Τζωρτζ, μου είπε ο Εγγλέζος, Γκέοργκ, αναφώνησε ο Γερμανός τι στην ευχή κάνουμε εμείς στις πατρίδες μας και ψάχνουμε για «φορολογικούς παραδείσους» σε Cayman Islands, Lichtenstein, Jamaica και βάλε…ΕΔΩ είναι ο παράδεισος της Υφηλίου! Με τέτοιο κλίμα, τέτοιες φυσικές καλλονές, και τέτοιες φορολογικές ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ μήπως θάπρεπε να έρθουμε ΟΛΟΙ οι Ευρωπαίοι (και όχι μόνο) στην Ελλάδα;
Τους αντέταξα με έμφαση κατηγορηματικά – Ά, μπα, ΜΗ το κάνετε καθώς εγώ ως Καθηγητής Πανεπιστημίου όπως και εσείς ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΩ τα πάντα…Εάν παρά ταύτα θέλετε να έρθετε στην Ελλάδα φροντίστε να μπείτε στην πολιτική ή στον ιδιωτικό τομέα εφόσον περάσετε τις δοκιμασίες χιλιάδων, υπογραφών, πιστοποιητικών, αδειών και – ΦΥΣΙΚΑ – καταβολής των σχετικών…ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΩΝ!...
Λένε ότι οι αμαρτίες κάποια μέρα πληρώνονται!!!
Αλλά να πληρώνουμε τις ΛΑΜΟΓΙΕΣ και πάλι εμείς οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και να ξεκαρδίζονται στα γέλια τα λαμόγια, οι κλέφτες, οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί και οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ μας πάει πολύ, πάρα πολύ…
Υπάρχουν κάποιοι σε αυτήν τη χώρα που πιστεύουν ότι ΔΕΝ θα σφαχτούμε εάν οι Κυβερνώντες ΔΕΝ φροντίσουν παράλληλα με τις φορομπηχτικές, «ληστρικές» επιδρομές σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου να στείλουν στα σίδερα και να ΔΗΜΕΥΣΟΥΝ τις περιουσίες αυτών που τόσα χρόνια μας…ληστεύουν ξεδιάντροπα; Υπάρχει τέτοια χώρα και έχουν οι Κυβερνώντες αυτής της χώρας τέτοια μυαλά;
Υπάρχει τέτοια χώρα;
Επιμένω να ρωτάω ο αφελής…"
Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ Πιπερόπουλε, είστε από τις ελάχιστες φωνές διανοουμένων που με τα κείμενά σας εκφράζετε τις θέσεις εκατομμυρίων Ελλήνων!
Συνεχίστε απτόητος, εμείς σας διαβάζουμε και συμφωνούμε!

George είπε...

Φίλτατε Ανώνυμε να προσπαθήσω να αποτρέψω την διαφαινόμενη παρεξήγηση. Το μπλόγκ δεν ανήκει στον κ. Πιπερόπουλο αλλά σε μένα τον George!!

Κατά τα άλλα συμφωνώ και εγώ μαζί σου για την παραίνεση που εκφράζεις προς τον κ. Πιπερόπουλο!!!!

Βλέπεις και εγώ παρακολουθώ από χρόνια της απόψεις που εκφράζει!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Το θέμα δεν είναι απλά να "εκφράζεις την πλειοψηφία των Ελλήνων" αλλά και να λες και την αλήθεια.
Και η αλήθεια είναι πως, εκτός απ' τους πολιτικούς μας, είμαστε κι εμείς κωλολαός!
Ποιος από μας προεκλογικά, όταν μας τηλεφωνούσαν διάφοροι υποψήφιοι δεν τους λέγαμε "και τι έκανες ρε φίλε για μένα, για να σε ψηφίσω;"
Κι εννοούσαμε πως δεν μας έχωσε στο δημόσιο, δεν μας έδωσε άδεια για αυθαίρετο, δεν έδωσε εκείνη τη συνταξούλα στον παππού, δεν... δεν...
Και πόσοι από μας δεν συνοστιζόμασταν την επόμενη των εκλογών για ρουσφέτια στους προθαλάμους των πολιτικώς γραφείων, απειλώντας "πως δεν θα σας ξαναψηφίσουμε αν δεν μας το κάνετε;"

pretending είπε...

κολλητουλη,θα συμφωνησω με τον ασπονδο αλλά αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι παραμυθιαζομαστε καθε φορα και μετα το μονο που κανουμε ειναι κρισεις κι επικρισεις...κι εχουν αποψη τωρα ολοι αυτοι που ζητωκραυγαζαν προεκλογικα...
ισως ειναι η ωρα του "κανενα" για την πρωθυπουργικη καρεκλα...
ή απλα μας αξιζουν ολοι αυτοι που τους εχουμε φορτωθει σαν κωλολαος(μ'αρεσε η ωμοτητα του ασπονδου) που εχουμε γινει

Artanis είπε...

Το τρωκτικό ήταν κλειστό πριν από λίγο αλλά μόλις ξανάνοιξε...Εγώ βέβαια πλακώθηκα με κάτι γραφικούς σε άλλο site-μπλογκ, από το οποίο μάλλον θα ζητήσω να αποσυρθώ, δεν με ενδιαφέρει πλέον η όποια συνεργασία που είχα μαζί τους...αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από την απάντηση που θα μου γράψουν στο σχόλιό μου, περί περιεχομένου...
Τεσπά, τί στα λέω όλα αυτά τώρα...
Σε φιλώ, καλημέρες...

George είπε...

φίλε μου άσκαρ
εντάξει εμείς μπορεί να είμαστε κωλολαός αλλά μην ρίξουμε αποκλειστικά τα φταιξίματα σε μας και τους απαλλάξουμε με συνοπτικές διαδικασίες!!!!
Ήδη όπως θα άκουσες αρχίζουν να παραδέχονται κάποιοι οτι τα πήραν. Καιρός να ξηλωθεί όλο αυτό το παρακράτος !!!
Και αν γίνει η αρχή και δεν σταματήσει (καθώς εγώ το φοβάμαι οτι βρέθηκε το θύμα και τώρα θα κλείσουν τα στόματα) θα μάθει και ο κωλολαός όπως λες οτι πρέπει να αλλάξει και αυτός συνήθειες.

George είπε...

κολλητούλα
τα έγραψα ήδη στον άσπονδο για το κωλολαός. Και συμπληρώνω εδώ οτι με τέτοια λογική του κανένα δεν θα πάμε μπροστά. Ίσως να τους εξυπηρετούμε κιόλας. Να γίνουμε κράτος. Αυτό χρειάζεται. Να υπάρχουν νόμοι που δεν θα μπορούν να παραβιασθούν από κανένα. Την κλήση του παράνομου παρκαρίσματος να μάθει να την πληρώνει και ο Πρωθυπουργός αν χρειάζεται !!!!!

George είπε...

Καλή μου Αρτάνις
αυτό το θέμα με τα μπλογκ μου θυμίζει το θέμα με τις εφημερίδες την πρώτη περίοδο της μεταπολίτευσης. Τότε όλοι προσπαθούσαν να διατυπώσουν απόψεις και θέσεις μέσα απο την λογική του συνόλου. Μετά το 1989 τότε επι οικουμενικής άλλαξαν όλα. Όλοι άρχισαν να παίζουν το παιχνίδι της τότε κυβέρνησης. Οι θέσεις και οι απόψεις δεν γράφονταν με βάση την λογική του συνόλου αλλά με την λογική του εκάστοτε εργοδότη-κατασκευαστή-μμεατζή!!!
Και έτσι ξεκίνησαν όλα! Φτάσαμε εδώ στο σήμερα που κόβουμε την σύνταξη και τον μισθό των εργαζομένων για να μην δυσαρεστήσουμε τον μεγαλοεφοπλιστή και την παρέα του!!!