Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2006

Ο Θεός μας δίνει ότι μπορούμε να αντέξουμε

Τον τίτλο του συγκεκριμένου post τον δανείζομαι απο μια διαδικτυακή φίλη. Σε μιά κουβέντα μαζί της, μου τον ανέφερε και απο εκείνη την στιγμή με απασχόλησε. Ομολογώ οτι δεν την είχα ξανακούσει αυτή την έκφραση, ίσως και να την είχα ξεχάσει.
'Ο θέος λέει μας δίνει ότι μπορούμε να αντέξουμε'. Δεν κρύβει κάτι όμορφο αυτό; Δηλαδή ένας άνθρωπος που μπορεί να περάσει ένα σωρό ασθένειες και προβλήματα γίνεται γιατί κάποιος τον έχει ξεχωρίσει και τον έχει επιλέξει οτι αυτός θα μπορέσει να αντέξει και να μην λυγίσει. Πρέπει να νιώθει σημαντικός και δυνατός. Είναι ο εκλεκτός. Σκεφτείτε τι όμορφο που είναι αυτό.
Βέβαια θα μπορούσε να πεί κανείς οτι πράγματι είναι τόσο όμορφο άρα και δύσκολο να είναι αληθινό. Δεν ξέρω αν είναι έτσι. Δεν μπορώ πάντως και να διαφωνήσω, καθώς και εγώ την έχω χρησιμοποιήσει αυτήν την έκφραση, περί μη αληθινού. Είναι καμμιά φορά που ακούς κάτι που μπορεί να διαφωνείς ή και να συμφωνείς αλλά δυστυχώς δεν έχεις τα κατάλληλα επιχειρήματα για να το υποστηρίξεις.
Δεν θέλω όμως να πώ πολλά. Θέλω απλά να ζητήσω απο όλους όσους το διαβάσετε να μπείτε στον κόπο να αντιληφθείτε πόσο όμορφη ήταν αυτή η έκφραση.
""""Ο Θεός μας δίνει ότι μπορούμε να αντέξουμε"""""

Σε ευχαριστώ Ιωάννα.

8 σχόλια:

Alexandra είπε...

εγώ το ερμηνεύω λίγο διαφορετικά... στον υπέρτατο πόνο, αναγκαζόμαστε να αντέξουμε (με τη βοήθεια του Θεού). αλλιώς διαλυόμαστε...

George είπε...

Ίσως και να έχεις δίκιο Αλεξάνδρα, αλλά δεν είναι ωραίο ο καθένας στη ζωή να «πέρνει» οτι μπορεί να αντέξει; Δεν έχεις νιώσει ποτέ οτι κάποια πράγματα δεν θα μπορούσες να τα αντέξεις και δεν θα ήθελες ίσως να συμβούν σε σένα; Και νομίζω δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει αυτό μόνο σε περιπτώσεις μεγάλου πόνου. Έχεις σκεφτεί οτι ίσως κάποιοι άνθρωποι μπορεί κάποια πράγματα που ενώ εσύ θεωρείς οτι είναι εύκολα για αυτούς δεν αντέχονται; Να σου θυμίσω ανθρώπους που έχουν αυτοκτονήσει για λόγους ευθιξίας, παρόλο που κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν κάνει πολύ χειρότερα και όμως ζούν και βασιλεύουν; Θα μου πείς όμως αν ίσχυε αυτό γιατί αυτοκτόνησαν. Ίσως για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα.
Τέλος πάντων, εμένα μπορώ να σου πώ οτι η φράση αυτή με έκανε να συνέλθω κάπως απο μια δύσκολη στιγμή που έχω βρεθεί.

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Εγώ ευχαριστώ Γιώργο.
Που μόλις σε διάβασα χαμογέλασα.
Οχι επειδή λες για μένα, αλλά επειδή σε άγγιξε τόσο.
Ήταν το πρώτο μου χαμόγελο σήμερα, και σε ευχαριστώ.

Alexandra είπε...

ναι... τα έχω περάσει και εγώ τα ιδιαίτερα επώδυνα και τα δύσκολα... έχω πει και εγώ στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ γιατί σε εμένα και αυτό.... αλλά μετά σταμάτησα! δεν βοηθούσα τον εαυτό μου έτσι, ούτε μου άρεσα έτσι. σταμάτησα να κοιτάω γύρω μου και απλά κοιτούσα μέσα μου...

George είπε...

Μέσα μου τα αισθάνομαι όλα κομμάτια ενός πάζλ που προσπαθώ να τα βάλω στην σειρά και όλο βρίσκω και κάποιο κομμάτι που μου περισσεύει. Μάλιστα νομίζω πως η έκφραση που ειπώθηκε με «βολεύει» για να κρατήσω μια ισσοροπία με τον εαυτό μου, αλλιώς μάλλον θα αυτοδιαλυθώ.

Alkyoni είπε...

δεν είχες ποτέ ακούσει την ευχή..μακάρι να μη σου δώσει ο Θεός όσα δεν μπορείς ν αντέξεις;"
Καλημέρα
Καλό το μπλογκ σου...όσο διάβασα

George είπε...

Σε καλοσωρίζω Αλκυόνη και ευχαριστώ. Να ξέρεις πάντως πως είναι στιγμές που νιώθω να πνίγομαι και να μην μπορώ ν' αντέξω, και κάνω μεγάλη προσπάθεια να συνεχίσω.

Ανώνυμος είπε...

Oταν λέει ο Θεός σε δοκιμάζει και πρέπει υπομονή και επιμονή αλλά συμβαίνουν τόσα προβλήματα και δεν μπορείς να κάνεις τα ΧΑΤΗΡΙΑ σε όλους όταν δεν σε υπολογίζουν προσπαθείς ΚΑΙ πάλι πέφτεις και λες τέτοια ζωή ΤΙ ΝΑ τι κάνω αμαρτία ΝΑ αυτοκτονήσω τελικα