Πέμπτη, Απριλίου 29, 2010

Σταματήστε την γη να κατέβω!!!!!!

Καθώς βλέπω γύρω μου συνεχώς ανθρώπους που έχουν φτάσει στα όρια νευρικής κρίσης με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλαδίτσα μας, και σαν απάντηση για όλα αυτά τα φαεινά και έξυπνα που μας αραδιάζουν οι κυβερνούντες και αντιπολιτευόμενοι σήμερα έγινα δέκτης ενός μεϊλ που νομίζω αξίζει να το αναπαραγάγω και να το δείτε όσοι θα μπείτε στον κόπο να έρθετε προς τα εδώ.

 

“Το 1982 δούλευα σε μεγάλη βιομηχανική αμερικανική εταιρεία στην Νέα Υόρκη. Η ύφεση άρχιζε και στο διοικητικό συμβούλιο  γινόταν η συζήτηση για πόσο κόσμο θα απολύσουμε... Ήμουν υπεύθυνος για το σχέδιο κερδοφορίας και είχα μαζέψει όλες τις προτάσεις από 42 χώρες. Όλοι είχαν προτείνει περικοπές προσωπικού – 15.000 παγκοσμίως.

Ο κάθε αντιπρόεδρος έκανε τις προτάσεις του.

Ο πρόεδρός μας δεν μιλούσε.

Κοιτάζαμε όλοι ο ένας τον άλλον και δεν είχαμε ιδέα γιατί ήταν αμίλητος.

Όταν τελειώσαμε, ξαφνικά ο πρόεδρος ζήτησε την άδεια να μιλήσει. Ο λόγος του έχει μείνει αποτυπωμένος στο μυαλό όλων που ήμασταν εκεί, και αν και έχουν περάσει 28 χρόνια, τον θυμάμαι λες και ήταν χθες. Θα τον αναπαράγω όσο πιο σωστά μπορώ, γιατί οι αξίες που περιέχει είναι αθάνατες και μπορούν να φανούν χρήσιμες σε αυτό που θα ζήσουμε σύντομα. 

-Ο καθαριστής όταν περνά την πόρτα τού εργοστασίου είναι σύζυγος, πατέρας παιδιών, που πάει στο σπίτι που χρωστάει, και κοιτάζει με υπερηφάνεια αυτά που δημιούργησε, και, αν και λίγα, του είναι αρκετά.

Αποφασίζουμε σήμερα να τον διώξουμε. Να χάσει την δουλεία του, να πάει σπίτι άνεργος με μια επιταγή δυο μηνών. Τι θα πει στα παιδιά του..., τι θα πει στην γυναίκα του, πώς να τους εξηγήσει ότι από αύριο χάνει την αξιοπρέπειά του.

Και αν σε τρεις μήνες δεν έχει βρει δουλειά, θα χάσει το σπίτι του και ίσως την γυναίκα του. Δεν μπορώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα σχέδιο που καταδικάζει την ζωή και την ύπαρξη τόσων ανθρώπων. 

Αλλά την  ιδία στιγμή έχω και υποχρέωση στους μετόχους μου που μου εμπιστεύτηκαν τις οικονομίες του και εάν δεν κάνω κάτι, τα συνταξιοδοτικά ταμεία δεν θα έχουν λεφτά για τις συντάξεις.  

Οι απολύσεις που όλοι μου προτείνετε  μειώνουν τα ετήσια έξοδα κατά $135 000 000.

Έκανα ένα απλό υπολογισμό και προτείνω το εξής σχέδιο

Ελάττωση του μισθού μου - 75%

Ελάττωση μισθού όλων των αντιπρόεδρων - 50%

Ελάττωση γενικών διευθυντών - 40%

ΚΤΛ

Καμία απόλυση.

Θέλω τους αριθμούς σε μια ώρα.

Σηκώθηκε και έφυγε, και όπως έφευγε είπε με ένα ειρωνικό χαμόγελο -Κρίμα που θα παίξετε Γκολφ μονό τρεις φόρες αντί για έξι, παιδία. 

Περάσαμε τη θύελλα χωρίς να διώξουμε άτομο και σε τρία χρόνια η άξια της μετοχής ήταν $147 από $7.5 το 1980 πριν αρχίσει η κρίση.

Α, ναι! Είχαμε και 27 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από απλούς εργάτες σ ' αυτό το διάστημα. Δεν χρειάζεται να πω ότι ο κόσμος έπινε νερό στο όνομα του.  

Το 1992 στο  τραπέζι που του κάναμε για την συνταξιοδότησή του -και είχαμε έρθει από όλο τον κόσμο, αν και δουλεύαμε σε άλλες εταιρείες - τον ρωτήσαμε να απαντήσει στον αποχαιρετιστήριο λόγο του, γιατί διάλεξε να κάνει αυτό που έκανε. Όπως το θυμάμαι η απάντηση ήταν:

-Ακούστε, μπορεί να είχε και συναισθηματικές ρίζες η απόφαση αυτή. Αλλά δεν χωρούν συναισθήματα σε τέτοιες αποφάσεις. Απλώς βρήκα μια λύση που απαντούσε και στη λογική και στο συναίσθημα . Ήμαστε σε 42 χώρες από τις οποίες οι 38 είναι φτωχές. Θα κατέστρεφα ολόκληρες  μικρές κοινωνίες διότι όπως ξέρετε τα εργοστάσια μας είναι σε κωμοπόλεις. Εάν το έκανα όπως μου είχατε προτείνει είναι αυτονόητο ότι θα έφερνα ανθρώπους στην απελπισία. 

Και κάνεις μα κάνεις ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ένας απελπισμένος άνθρωπος . Η πιθανότητα να ΕΚΑΙΓΑΝ το εργοστάσιο ήταν μεγάλη.

Ενώ εσείς που ήσασταν διπλά μου και όλο το μισθό να σας έπαιρνα, δε θα καίγατε τίποτα, γιατί πιστεύετε ότι είστε μέσα στο ΣΥΣΤΗΜΑ και άνθρωποι που αισθάνονται κομμάτι τού συστήματος δεν κάνουν επαναστάσεις. 

Να θυμάστε ότι η πραγματική καταστροφή έρχεται όταν ο κόσμος αισθάνεται αποκλεισμένος από το σύστημα, νιώθει αδικία και δεν έχει καμία ελπίδα. Τότε είναι έτοιμος για όλα..., και εργοστάσια καίει.»

 

Αυτά τα απλά και ελπίζω κάποια στιγμή όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι που δυστυχώς εμείς τους βγάλαμε για να μας κυβερνήσουν να καταλάβουν τι πρέπει να σημαίνει και πολιτική!!!!!

13 σχόλια:

freedula είπε...

Σε αντιδιαστολή, ψήφισαν κονδύλι για δωρεάν κινητα και φορητούς των βουλευτών, δεν θυμάμαι ποσό, εξωφρενικό όπως πάντα.

Δεν φταίνε αυτοί. Εμείς φταίμε που γράφουμε εδώ και δεν καίμε την βουλή

Καλησπέρα Γιώργο μου

George είπε...

freedula
να στο εγώ!! 5.500 € έκαστος για να αγοράσουν υπολογιστές φωτοτυπικά τηλεφωνικά κέντρα Siemmens και λοιπά γκαντζετάκια ......
Συνολικό κόστος καθώς τα δικαιούνται και οι ευρωβουλευτές και οι κολλητοί τους 1.500.000 ευρώ και έτσι όπως καταλαβαίνεις είναι πλέον αναγκαίο να κοπεί ο 13 και 14 μισθός πείνας και σύνταξης που παίρνουν όσοι εργάζονται στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα!!!
Εύγε μας!!!! Να τους χαιρόμαστε!!!
Στάχτη και μπούλμπερη λέγαν παλιά σήμερα δεν βγάζουμε άχνα!!!!!!!
Καλησπέρα και απο μένα!

matriga είπε...

Γιώργο, χαίρομαι που είσαι εδώ μαζί μας! Το δε θέμα σου είναι πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε! Είναι κρίμα να είναι εκεί πάνω τόσοι βολεμένοι για να αποτελειώσουν την κατάντια μας...

Πολλά φιλιά!

George είπε...

Matriga
δυστυχώς το θέμα καίει όλους μας. Αυτοί που δυστυχώς εκλέξαμε και μας κυβερνουν 30 χρόνια αποφάσισαν τώρα να μας διασύρουν εντελώς. Δεν αντέχω λοιπόν άλλο αυτόν τον εξευτελισμό που έχουν υποβάλλει αυτήν την χώρα αλλά και τους πολίτες της!
Είναι αίσχος και ντροπή να μας κοροϊδεύουν και να μας καταληστεύουν την ώρα μάλιστα που αυτοί πάλι θα τα φάνε όσα είναι να αρπάξουν.
Δεν αντέχω να βλέπω πάντα το "μάρμαρο" να το πληρώνει ο λαός. Δεν τα φάγανε μαζί μας τα λεφτά μόνοι τους τα φάγανε.

Καλημέρα σου!

matriga είπε...

Καλημέρα Γιώργο.
Μαζί σου συμφωνούμε όλοι εμείς που είμαστε οι αποδέκτες της εκμετάλλευσης αυτής της έδρας που τους δώσαμε ;)

Φιλιά!

Lilith είπε...

Από έναν τέτοιο πρόεδρο να είχαν όλες οι εταιρείες του κόσμου και δε θα μιλάγαμε ποτέ για κρίση!
Όποιος κοιτάει το "εμείς" και όχι το "εγώ", ποτέ δε χάνει.
Η ανθρωπότητα όμως, δε θα το μάθει ποτέ αυτό...
Θα το συναντάμε μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις όπως αυτήν του προέδρου που αναφέρεις.
Το να είσαι σωστός, τίμιος και καλός, δε σημαίνει ότι είσαι αυτόματα και ηλίθιος και θύμα εκμετάλλευσης.
Υπάρχει ο ΣΩΣΤΟΣ τρόπος για όλα.
Αν τον βρεις, πετυχαίνεις θαύματα!

Καλό μεσημέρι George! :)

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο μου καλησπέρα!

Δυστυχώς ζούμε στις κοινωνίες του ρίσκου…κανένας δεν αποτελεί εξαίρεση…και δυστυχώς τα πράγματα γίνονται κάθε μέρα και χειρότερα…

Όμως ξέρεις κάτι…έτσι κι αλλιώς το μόνο που έχουμε είναι το τώρα…αυτή η στιγμή…ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε αυτή τη στιγμή…το τώρα…και να μη σκεφτόμαστε για το μετά… όταν το μετά θα γίνει τώρα θα το αντιμετωπίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας…

Πάντως είναι ντροπή να βλέπεις την Ελλάδα των Μεγάλων να οδηγείται στην καταστροφή…

Πολλά πολλά φιλιά!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Χαίρομαι που είσαι κοντά μας. Τώρα είναι που χρειαζόμαστε όσο ποτέ ο ένας την παρουσία του άλλου.
Εξαιρετικό το κείμενο, αλλά μιλάει για ΑΝΘΡΩΠΟ, σε αντίθεση με τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ που μας κυβερνάνε ΟΛΑ τα χρόνια από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου
Αισθάνομαι τούτες τις μέρες και ύστερα από τα απανωτά χτυπήματα προδομένη και ισοπεδωμένη. Κάπως έτσι βλέπω και τον κόσμο γύρω. Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι έξω από κάθε λογική....
Δεν ξέρω...βλέπω και διάφορες
αναλύσεις που με τρομάζουν ακόμη περισσότερο.
Το άλλο κουφό... δια στόματος υψηλά ισταμένου... να ζητήσουν είπε συγγνώμη από το λαό.
Για τιμωρία όμως δε μιλάει κανείς...


Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
(υ.γ. είχα ετοιμάσει ανάρτηση αλλά δεν... είμαι αηδιασμένη με δαύτους)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Είδες; ξέχασα... σου λέω, δε λειτουργώ...

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ...και ΜΗΝΑ ...και αντοχές για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

George είπε...

Μαρτίγκα μου
αργοπορημένος και γιαυτό η καλημέρα μου γίνεται όνειρα γλυκά!
Και εγώ μαζί σας !! Και μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί θα μπορέσουμε να τους πολεμήσουμε.
Όνειρα γλυκά! :)

George είπε...

Λιλιθ
είπες την μαγική κουβέντα που δεν σου κρύβω συνηθίζω και εγώ να την λέω.
"Το να είσαι σωστός, τίμιος και καλός, δε σημαίνει ότι είσαι αυτόματα και ηλίθιος και θύμα εκμετάλλευσης."
έτσι ακριβώς λοιπόν. Υπάρχει σίγουρα και άλλος τρόπος.

Μια όμορφη νύχτα να έχεις!!

George είπε...

αχ Κοραλλένια μου
καλά τα λες! Μα πονάει η καρδιά όταν βλέπεις να γίνεται η Ελλάδα απο λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού η φτωχή ψωροκώσταινα που την λοιδορούν όλοι μα το ακόμα χειρότερο που δεν μπορεί να θρέψει ούτε τα ίδια της τα παιδιά!!!
Δεν σου κρύβω πως έτσι μου έρχεται να μετοικήσω σε νέα χώρα!!!
Αλήθεια εκεί που είσαι εσύ είναι καλά??? :)

George είπε...

έτσι ακριβώς Γλαρένια μου.
Όπου και να κοιτώ η Ελλάδα με πληγώνει! Οι άνθρωποι είναι όλοι θλιμμένοι και καταρρακωμένοι. Η θλίψη δυστυχώς έγινε ο άλλος μας εαυτός.
Λυπάμαι καθώς όλους αυτούς τους κλέφτες του δώσαμε εμείς το δικαίωμα να κλέψουν. Αλλά συγχρόνως με λυπεί το γεγονός οτι πέτυχαν να διαιρέσουν τον λαό σε καλούς και κακούς. Οι κακοί είναι αυτοί του δημοσίου. Μάλιστα σήμερα δεν μπορούσα να κατανοήσω αυτό που άκουγα στο ραδιόφωνο να λέει κάποιος χαίρομαι που τους κάνουν έτσι του Δημοσίους υπάλλήλους. Γενικεύοντας και ξεχνώντας πως αύριο θα έρθει η δική του σειρά. Πάλι μας διαίρεσαν και μας έκαναν να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτουλάκο μας!!!
Λυπάμαι ειλικρινά!!!
Μια καληνύχτα καλή μου και υπομονή! Κάποια στιγμή θα βρεθεί και η σύνεση και λογική!!!