Τετάρτη, Αυγούστου 19, 2009

Μεταμεσονύκτια γραμματική Νο2

Ποτέ δεν ήμουν φίλος του ύπνου μα όσο πάει γίνεται και χειρότερο. Φαίνεται πως έχω πια μεγαλώσει τόσο πολύ που ο οργανισμός άρχισε να “καλύπτεται” με ακόμα λιγότερες ώρες ύπνου.

Στριφογυρίζοντας λοιπόν στο κρεβάτι μου, άρχισαν να κυλάν στο νου διάφορα περιστατικά που συνέβησαν είτε στο πρόσφατο παρόν , είτε  στο πρόσφατο παρελθόν. Και νάτο πάλι το κόλλημα. Συνέβη πριν πολλά χρόνια. Τότε που ήμουν νέος ακόμα. :) Είχα γνωρίσει μια μεγαλύτερη μου γυναίκα (κατά έξι ολόκληρα χρόνια) και εκεί που έδειχναν όλα ότι ήταν όμορφα, να μια κεραμίδα στο κεφάλι. Ένα βράδυ καθώς πίναμε το ποτό μας σε τρυφερό στιγμιότυπο και η κουβεντούλα όδευε προς την πονηρή πλευρά της, ακούγεται η περίφημη φράση και με αφήνει σύξυλο να αναρωτιέμαι.

“Τελικά όλοι οι άντρες είστε προβλέψιμοι”

“Τον νου σας τον έχετε μόνο στο κρεβάτι και στο σεξ”

Αυτό το “προβλέψιμοι” λοιπόν  δεν μου έκατσε καλά. Τι θα πει ότι όλοι είμαστε προβλέψιμοι? Δηλαδή αυτή δεν τον είχε εκεί τον νου της? Και το προβλέψιμοι? Που το βάζεις? Τι το απρόβλεπτο έπρεπε να κάνω? Να της μιλάς για το ποδόσφαιρο και ξαφνικά να της πεις “πάμε για σεξ?” :)

Η ουσία είναι πάντως ότι εμένα αυτό το προβλέψιμος δεν μου άρεσε καθόλου. Όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν την ίδια μούρη. Και σίγουρα ούτε τις ίδιες σκέψεις στο κεφάλι τους. Άλλος μπορεί να μην σκέφτεται καν με το πάνω κεφάλι, παρά μόνο με το κάτω. Πως το καλό λοιπόν είμαστε όλοι προβλέψιμοι?? Αν ο τελικός σκοπός είναι ο ίδιος σημαίνει ότι είμαστε όλοι προβλέψιμοι?? Αν είναι έτσι τότε όλοι οι άνθρωποι (αρσενικοί και θυληκοί) είμαστε προβλέψιμοι. Όλοι επιθυμούμαι να περνάμε όμορφα.

Και επειδή είπαμε σήμερα μου κόλλησε αυτό το προβλέψιμος, και μια και δεν έχω το αγαπημένο μου λεξικό του Μπαμπινιώτη (βλέπεις είμαι ακόμα σε διακοπές) αποφάσισα να ξαγρυπνήσω ψάχνοντας στο νετ. Δείτε τώρα τι βρήκα.

προβλέψιμος : επίθετο (προβλέψιμος, προβλέψιμη, προβλέψιμο) βλέπετε υπάρχει και στην θηλυκή μορφή του. :) που σημαίνει “που μπορεί κάποιος να τον προβλέψει” (Ο Μπαμπινιώτης σίγουρα θα είχε κάτι επιπλέον)

Επίσης βρήκα και ένα όμορφο άρθρο που είχε γραφεί στην Ελευθεροτυπία το 2001 με τον τίτλο :

Ο ερωτισμός έγινε προβλέψιμος και συμβατικός
Της ΒΙΚΗΣ ΤΣΙΩΡΟΥ

(πατήστε πάνω να το διαβάσετε )

Παρακάτω παραθέτω ένα μικρό κομμάτι του άρθρου :

“Στη σύγχρονη λογοτεχνία υπάρχουν κείμενα μεγάλης ελευθερίας έκφρασης, προκλητικά, ακόμη και χυδαία, αλλά δεν είναι αυτό ερωτισμός. Χρειάζεται και κάποια λεπτότητα. Ο ερωτισμός δεν αφορά τις πρωτόγονες κοινωνίες. Επιζητεί μια εξέλιξη στις μορφές και μεγάλους χώρους ελευθερίας για το άτομο. Μόνο σ' αυτό το πλαίσιο η σεξουαλική σχέση μετατρέπεται σε παιχνίδι, σε θέατρο, σε τελετή, σε κάποιες τελετουργίες και επιτυγχάνει μια καλλιτεχνική διάσταση. Ο έρωτας γίνεται τότε θέαμα, περιβαλλόμενος από μορφές. Αυτό δεν προσφέρεται σε κοινωνίες καταπιεστικές ή πρωτόγονες. Η ερωτική παράδοση προϋποθέτει ένα υψηλό επίπεδο πολιτισμού».”

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα George,
Η αλήθεια είναι πως όταν ο έρωτας γίνεται προβλέψιμος (και η ερωτική συνεύρεση) χάνει την ένταση, το πάθος, το αλατοπίπερο, που σε απογειώνει..
Ο προβλέψιμος έρωτας είναι η βαθειά οικειότητα και συνεργία,το απάνεμο λιμάνι που κάποια στιγμή χρειαζόμαστε όλοι για να αραξοβολίσουμε για την υπέροχη ηρεμία του..
Προβλέψιμος ή όχι,ο έρωτας, πάντα είναι ο θεός,που αγγίζει με τρόπο μοναδικό την υπάρξή μας κι ίσως εκείνο που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι η έλλειψη κι όχι η μορφή του..

Η τρελή είπε...

George,
καταρχήν θα σε μαλώσω....πήγε για ύπνο γρήγορα κι άσε τις υπαρξιακές σκέψεις τέτοιες ώρες! Αυτές είναι να τις κάνεις με καλή παρέα για να υπάρχει και διάλογος....όχι να προβληματίζεσαι λίγο πριν τον ύπνο!!!
Στο θέμα λοιπόν .......!
Μάλλον το νεαρό της ηλικίας έφταιγε για να πάρεις τόσο κατάκαρδα τα λόγια της κυρίας! Κάτι έπρεπε να βρει για να σε φέρει σε δύσκολη θέση, θέση που επιθυμούσε να βγει εκείνη! Πολλές φορές κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια, πράγμα που σημαίνει πως εκείνη ήταν 100% προβλέψιμη και προσπάθησε να πετάξει το μπαλάκι σε σένα!
Γρήγορα για ύπνο!
Καλημέρες

Artanis είπε...

Όλοι προβλέψιμοι είμαστε, θα έλεγα εγώ, ειδικά στον έρωτα...Συνήθως κάποιος πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, ο άνδρας ευκολότερα ίσως...Τον έχουμε συνηθίσει άλλωστε (κι ίδιος σίγουρα προτιμά) να τον θεωρούν "κυνηγό"...
Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες...Ή θες ή δεν θες, είναι τόσο απλό...
Συμπέρασμα: κακώς έχασες τον ύπνο σου...
Φιλιά πολλά...

Ανώνυμος είπε...

Είσαι διακοπές και σκέφτεσαι την πρώην που είπε μια χαζομάρα για να το παίξει έξυπνη πριν χρόνια;
Εγώ θα σου πρότεινα να κλείσεις την Γραμματική και τον Μπαμπινιώτη και να χαρείς τις διακοπές σου!
Καλημέρα

(Και κλείσε και το νετ)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Γιώργο μου,
Αυτοί οι μεταμεσονύχτιοι προβληματισμοί σου περί γραμματικής έχουν ξεφύγει! χαχαχαχαχα

Ελπίζω η αίτια, ο λόγος, η αφορμή η ……………, των προβληματισμών σου αυτών να αξίζουν τον κόπο!

Ο ερωτισμός είναι κάτι το πολύ όμορφο να βιώνουμε στη ζωή και στις σχέσεις μας!

Όσο για το προβλέψιμος… ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ!

Πολλά κοραλλένια φιλιά!

Σοφία είπε...

Όλοι οι άνθρωποι (με εξαίρεση ίσως τους τρελαμένους) και όλες οι ανθρώπινες καταστάσεις είναι ως ένα σημείο προβλέψιμες. Δηλαδή ας πούμε, γνωρίζονται δύο άτομα διαφορετικού φίλου, παρόμοιας ηλικίας, παρόμοιας εξωτερικής εμφάνισης, παρόμοιων ενδιαφερόντων, χωρίς άλλες δεσμεύσεις, που συμπαθιούνται. Ποια θα είναι η κατάληξη; 50-50 (για να μην σου πω 70-30) να καταλήξουν σε ερωτική σχέση. Δεν θέλει και μεγάλη εξυπνάδα για να προβλέψεις τη συγκεκριμένη κατάληξη. Οι πιθανότητες να καταλήξουν επιστήθιοι εχθροί ή να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο ή να πηδήξουν μαζί από ένα μπαλκόνι ή να μεταμορφωθούν σε λύκους είναι απειροελάχιστες έως μηδαμινές. Ή φίλοι θα μείνουν, ή εραστές θα γίνουν. Το ότι ο ένας μπορεί να θέλει να μείνει φίλος και ο άλλος να γίνει εραστής δεν κάνει κανέναν από τους δύο προβλέψιμους. Απλά είναι ατυχές που δεν συμφωνούν οι βλέψεις τους.

Το μόνο πραγματικά απρόβλεπτο πράγμα στη ζωή είναι οι αναποδιές που τυχαίνουν στο δρόμο μας.

fish eye είπε...

καλημερα george

μηπως η φιλη σου δεν ηταν προβλεψιμη; μηπως οι σχεσεις δεν ειναι;

αρσενικα και θηλυκα επιθυμουμε τα ιδια πραγματα.. ισως με αλλο τροπο..σιγουρα με αλλο τροπο..

η φιλη σου, σιγουρα ειχε περασει, ακουσει πολλα.

πιθανον να ειχε αποριφθει..ή να ηταν φοβισμενη..χαος η ψυχη του ανθρωπου..


ο ερωτισμος ειναι μια αλλη υποθεση, δυσκολο να συμβει, αλλα ομορφο οταν συμβαινει..προυποθετει ελξη ε; προυποθετει χημεια..

να περνας ομορφα εκει στις βοτσαλατες παραλιες.. ζηλεψα τις φωτος σου..
φιλια

marilia είπε...

Τέτοια σκέφτεσαι και δεν κοιμάσαι; Ρε μπας και είσαι... απρόβλεπτος;

καλημέρα μετά φραπεδακίου, αλλιώς το μάτι δεν το βλέπω ν' ανοίγει...

George είπε...

Επειδή το little red hiding hood δεν μπορώ να το μεταφράσω σκέφτομαι να σε λέω μικρή κόκκινη (αν σου αρέσει και σένα)
Συμφωνώ μαζί σου για το αλατοπίπερο του έρωτα. Βέβαια εκείνο για το απάνεμο λιμάνι δεν με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Αν αράζεις σκουριάζεις. Και ένας σκουριασμένος έρωτας μμμμ δεν έχει ομορφιά. Όσο όμορφος και να είναι ο θεός έρωτας αν τελματώσει χάνει τις μαγικές δυνάμεις του. Σίγουρα πάντως η ύπαρξη του είναι σημαντικός παράγοντας στην ζωή μας και χωρίς αυτόν μμμμ μάλλον μαύρα τα βλέπω.
Την καλημέρα μου με ένα φιλί. Ελπίζω να μου το επιτρέπεις. :)

George είπε...

Τρελίτσα μου
σου το έχω ξαναπεί αλλά άλλη μία νομίζω πως κάνει καλό. Με αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. :)
Βέβαια και η κυρία τελικά νομίζω πως δεν είναι καθόλου προβλέψιμη. Περίμενα διαφορετική αντίδραση αλλά έπεσα έξω. Μου την είχε φέρει για τα καλά. Πολλές φορές αναρωτήθηκα οτι ίσως αυτός ήταν ο λόγος της έλξης μου προς εκείνη. Το απρόβλεπτο που πάντα έβρισκε και με εξόντωνε. Κάτι σαν την διαφήμιση που καταλήγει με το βιβλίο Χίλιοι τρόποι να κατακτήσεις μια γυναίκα. :) Ίσως μια μέρα γράψω και εγώ ένα :)

Ανώνυμος είπε...

George, ευχαριστώ για την καλημέρα και το φιλί :)
Όσο για το little red riding hood είναι απλά η παιδική μας κοκκινοσκουφίτσα..και η ενήλικη έκδοση και εκδοχή έχει ως βασικό στοιχείο το κόκκινο..κράτα λοιπόν μόνο αυτό..
Και το αλατοπίπερο!!
Καλή συνέχεια

George είπε...

Αρτανις μου
Ένας ύπνος ποτέ δεν χάνεται για κακό. Πάντα κάτι καλό έχει να σου προσφέρει. Βέβαια τον άντρα "κυνηγό" ακόμα και σήμερα που έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα παραμένει να είναι το ποθούμενο και απο τα δύο φύλλα.
Πάντα σίγουρα το ή θες ή δεν θες είναι το τελικό σκοπούμενο αποτέλεσμα, αλλά και η διαδικασία να φτάσεις μέχρι εκεί έχει την ομορφιά του. Ειδικά αν παίζεται με ευγενικούς και τίμιους τρόπους. :)
Την καλημέρα μου στην ΝΖ.

George είπε...

Τόνια μου
σε καλοσωρίζω στο σπιτικό μου. Υπόσχομαι οτι θα σου έρθω και εγώ επίσκεψη. :)
όσο για την σκέψη καμιά φορά λειτουργεί ανέλεγκτα. Προφανώς είναι κάτι που με είχε αγγίξει και έτσι δύσκολα φέυγει.
Όσο για τις διακοπές πλησιάζουν στο τέλος τους, αν και νομίζω οτι είναι καλή στιγμή και για μπλόγκινγ.
Να ξαναπερνάς πάντα θα βρίσκεις ζεστό καφέ εδώ. :) Δεν ξέρω αν σου αρέσει ο καφές αλλά υπόσχομαι να μάθω. :)
Την καλημέρα μου και σε σένα με μια αγκαλιά για το καλωσόρισες.

George είπε...

Κοραλλένια μου
και όσο σκέφτομαι οτι αυτές οι μεταμεσονύκτιες γραμματικές ξεκίνησαν απο το συμμάζεμα μιας αποθήκης τα βάζω με τον εαυτό μου που δεν την είχα ξεκινήσει νωρίτερα :)
Ίσως όμως έτσι να έπρεπε να γίνει. Όλα να έγιναν στον σωστό χρόνο τους.
Πάντως σίγουρα όπως έγραψα και στην Τρελίτσα όλα τα ξενύχτια μου είναι καλά και τα αγαπώ. Για να μπορούν να με ξαγρυπνούν σημαίνει οτι κάτι καλό έχουν να μου δώσουν.
Τέλος το σχόλιο σου για το προβλέψιμος με βρίσκει και μένα με την ίδια φράση. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ
Την καλημέρα μου με ένα φιλί για τον δρόμο. Μμμ και είσαι και μακριά !!! Ατέλειωτο θα είναι :)

George είπε...

Σοφία μου
τα ταιριαξες ωραία για να σου βγεί ο συλλογισμός αλλά η ζωή ποτέ δεν τα έχει τόσο όμορφα ταιριασμένα. Μου άρεσε πολύ όμως αυτό που είπες είναι ατυχές που δεν συμφωνούν οι βλέψεις τους. Χμμ Σκέφτομαι οτι ακόμα και αυτό δεν είναι σίγουρο απόλυτα. Βλέπεις μπορεί να μην συμφωνούν εκείνη την στιγμή και να βρεθούν κάτω απο κατάλληλες συνθήκες και τότε να συμφωνήσουν και στις βλέψεις τους. :)
Τίποτα απόλυτο και προβλέψιμο. Κάθε άνθρωπος έχει κάτι διαφορετικό που στην κατάλληλη στιγμή μπορεί να βρει το ταίρι του σε έναν άλλο άνθρωπο.
Συμφωνώ πάντως οτι τα μόνα μη προβλέψιμα είναι τα ατυχήματα στην ζωή.
Την καλημέρα μου. (εσένα γιατί διστάζω να σε αγκαλιάσω ακόμα δεν το κατάλαβα :) και σε ξέρω και χρόνια τώρα )

George είπε...

Φεγγαρένια μου
χμ με βρίσκεις σύμφωνο εν μέρει. Πράγματι και εγώ στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξα. Προφανώς κάτι στο παρελθόν της την φόβιζε. Έτσι ένιωσα και εγώ. Βέβαια μου βάζεις τώρα και άλλες ανησυχίες. Εκείνο περί έλξης και χημείας να έπρεπε να το ψάξω περισσότερο. Μμμμμ θα το λάβω σοβαρά υπόψιν μου τουλάχιστον για την συνέχεια της ζωής μου.

Αλήθεια πάντως τώρα με δημιούργησες μια απορία. Εσύ που με ξέρεις περισσότερο καιρό εδώ μέσα (όπως και η Σοφία και η Μαριλίτσα που ακολουθεί) με θεωρείται προβλέψιμο???
Πολύ θα ήθελα να μάθω.
Την καλημέρα μου με μια αγκαλιά και ένα σμουατςςςς :)

George είπε...

Μαριλίτσα μου
ελπίζω το μάτι μετά το φραπεδάκι να έχει ανοίξει. Άντε γιατί μεσημέριασε κιόλας.
Λύσε μου την απορία τελικά. Απρόβλεπτος ή προβλέψιμος ο φίλος σου ο George????

George είπε...

Μικρή μου κόκκινη
αφού βλέπω το εγκρίνεις να το κρατήσω. Αλλά και το μικρή μου κοκκινοσκουφίτσα μου αρέσει επίσης.
Δύσκολη η απόφαση μου. Χμμ και μια και μιλάμε για το απρόβλεπτος να το αφήσω να αιωρείται και να αποφασίζω στην στιγμή του γραψίματος ποιό απο τα δύο να χρησιμοποιήσω.
Πάντως και το αλατοπίπερο δεν μου ακούγεται κακό. :)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

"Συνέβη πριν πολλά χρόνια. Τότε που ήμουν νέος ακόμα...."
Eδώ θα μου επιτρέψεις να γελάσω...
Σιγά Γιώργο μου, που σε πήρανε τα χρόνια

Προτέρημα για μένα η προβλεψιμότητα.
Ξέρεις πώς θα κινηθείς
Με τους απρόβλεπτους είναι το μεγάλο πρόβλημα

Γλαρο-Διαπίστωση: Το ξενύχτι σε κάνει να φιλοσοφείς και να ξεσκονίζεις το συνονόματό σου Μπαμπινιώτη

Δε μου λες... με τι κουράγια πας το πρωί να δουλέψεις;

Καλό σου μεσημέρι,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

fish eye είπε...

τρια χρονια γιωργο ή δυο;

το μονο που μπορω να σου πω με βεβαιοτητα ειναι πως νιωθω σαν να συναντω ενα αλλο ατομο..
παιρνοντας υπ οψη μου και το μεγαλο διαστημα που δεν ειχαμε επαφη..

σε βλεπω πιο ανθρωπινο.. πιο γηινο, πιο τρωτο..

και ναι μετα απο ολο αυτο σε βλεπω απροβλεπτο :)

George είπε...

Γλαρένια μου
ένα φιλί εξτρά που πρόσεξες την λεπτομέρεια που κρύβει τον καημό μου. Μου αρέσει να μου λένε οτι δεν μεγάλωσα ακόμα.
Το ξενύχτι τελικά μου κάνει καλό. Πάντα το συμπαθούσα. Βέβαια καλά αναρωτιέσαι.Και πώς αντέχεις στην δουλειά. Μα πολύ απλά Γλαρένια μου τώρα βρίσκομαι σε διακοπές και έτσι δεν πάω σε δουλειά. :)
Απο εβδομάδα όμως να δω τι θα κάνω.Μάλλον πρέπει να το κόψω ή να ξαναπάρω άδεια :)
Την καλησπέρα μου με μια μεγάλη αγκαλιά. Αααα δεν είχες έρθει νωρίτερα και έτσι δεν πρόλαβες την ερώτηση που είπα στην Φεγγαρένια. Τελικά με θεωρείς προβλέψιμο???

George είπε...

Φεγγαρένια μου
τι τρία τι δύο??
Η διαπίστωση του οτι τελικά με θεωρείς απρόβλεπτο μου αρκεί. Αν και. Εκείνο το τρωτό τι το ήθελες??
Αυτό τώρα είναι καλό ή κακό?? Αχ με βλέπω να έρχεται και αυτό στον ύπνο μου καμιά ώρα.

Γενικά προς όλους.
Μην μου βάζετε τέτοια κολλήματα. Άκου τρωτός???
Χμμμμ Κακό μου ακούγεται ρε γμτ.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Δεν είμαστε οι άντρες προβλέψιμοι. Απλά, οι περισσότερες γυναίκες, ιδίως οι παλαιότερες, έχουν μεγαλώσει με στερεότυπα του τύπου "όλοι οι άντρες είναι γουρούνια", "όλοι θέλουν να σε πηδήξουν και μετά να σε παρατήσουν"...
Κι αυτό τις βαραίνει συνέχεια και γίνεται τροχοπέδι στη δημιουργία υγειών σχέσεων...
Η γνώμη μου είναι πως δεν αξίζει ν' ασχολούμαστε καν με τέτοιες γυναίκες! Είναι "καμμένοι αναπτήρες"!

D.Angel είπε...

...δεν ξέρω τι λες εσύ μα εγώ γέλασα πολύ!Χα χα χα
Ασε που αν ήμουν στη θέση σου καλέ μου Γιώργο θα της ζήταγα να παίξουμε τάβλι!!!
Ετσι για το ξενέρωμα της υπόθεσης!
Χα χα χα χα
δλδ αυτή τι ακριβώς ήθελε;
πού είχε το μυαλό της;
Είμαι σίγουρη πως το ίδιο προβλέψιμη είναι και η ίδια απλά ήθελε να ανεβάσει το εγώ της!Χα χα χα χα
Τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσες να της ζητήσεις επίσης να παίξετε Playstation
ζήτω το FIFA χα χα χα χα

George είπε...

φίλε άσκαρ
καμιά άποψη δεν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω καμένο αναπτήρα. Και πολύ περισσότερο δεν θα μπορούσα να το κάνω για μια γυναίκα. Μάλλον και εγώ της παλιάς σχολής με βλέπω :)
Σεβαστή πάντως η άποψη σου ακόμα και αν διαφωνώ.

George είπε...

Αγγελίτσα μου
γέλασες ε?? Εγώ πάλι δεν το πήρα καθόλου στο γέλιο. ;)
Βέβαια αυτό που αναφέρεις για το εγώ δεν θα μπορούσε να περάσει ποτέ απο το νου μου. Βλέπεις δεν μου είχε δώσει ποτέ τέτοια εικόνα.
Πάντως χαμογελώ με την πρόταση σου για το playstation :)

marilia είπε...

Σου προτείνω έναν αποτελεσματικό τρόπο κατά της αϋπνίας: Το κουκουτσομέτρημα! Μάααααααλιστα! Μετράς κουκουτσάκια! Δυνατά! Και ξεκινάμε:
Ένα κουκουτσάκι
Δύο κουκουτσάκια
τρία κουκουτσάκια
τέσσερα κουκουτσάκια
...

Σε λίγη ώρα έχει έρθει ο Μορφέας. Τώρα... για εσένα, για τον άλλο/την άλλη που κοιμάται δίπλα... θα σε γελάσω. Πάντως κάποιος γλιτώνει από τον άλλο. Δοκίμασέ το!

George είπε...

Μαριλίτσα μου
:) ωραίος ο τρόπος και είμαι βέβαιος οτι πιάνει τουλάχιστον σε εμένα. Για να καταλάβεις ούτε μέχρι το 4 δεν έφτασα :))))0

κοίτα να μην μπορώ να βρώ πως είναι το ροχαλητό. :))))

Ελπίζω να μην το εφαρμόζεις και εσύ με τον ...... (ακατανόμαστο) :))))