Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2009

Ουζάκι στο μπαλκόνι

Σήμερα η μέρα είχε απ' όλα. Το πρωί δουλειά, ευτυχώς όχι με ιδιαίτερο φόρτο. Απο το μεσημέρι και μετά όμως εκτυλίχθηκε πιό φορτωμένη. Έτσι λοιπόν μετά και το μεσημεριανό φαγητό και καθώς ο ύπνος δεν ερχόταν αποφάσισα οτι έπρεπε να τελειώσω το συμμάζεμα της υπόλοιπης αποθήκης που έμεινε απο τα χτες. Βάλθηκα λοιπόν να την τελειώσω οπωσδήποτε. Το είχα αποφασίσει πως αν δεν τελείωνε δεν θα σταματούσα. Και επειδή ως γνωστόν είμαι μεγάλος πεισματάρης το θαύμα έγινε. Η αποθήκη γύρω στις 9 το βράδυ είχε μαζευτεί. Θαύμα θαύμα αναφώνησσα και καμάρωνα σαν γύφτικο σκερπάνι όπως λένε στον τόπο μου. Το τι πέταξα δεν λέγεται. Περίπου δέκα μεγάλες σακκούλες πράγματα που έμεναν εκεί ως ανάμνηση διαφόρων γεγονότων. Όμως είπαμε. Καιρός για αλλαγές. Μεγάλη διάθεση να αλλάξω πολλά. (ελπίζω να μου βγει σε καλό).
Και μετά το καμάρι σκέφτηκα να κάνω κάτι ακόμα πιο πρακτικό και καλό. Γιορτή αναφώνησσα. Ευκαιρία για γιορτή. Ευκαιρία για λίγο ποτό να ηρεμήσω και να με ξεκουράση. Βλέπεις μετά την δουλειά ένα με δύο ποτηράκια ουζάκι το μόνο που θα καταφέρουν είναι να σε ξεκουράσουν και να διώξουν την κούραση και το στρές. Αυτό λοιπόν και έκανα. Μπορεί η γιορτή να χρειάζεται τουλάχιστον άλλον ένα για να είναι πετυχημένη, αλλά και έτσι, παρέα με την μοναξιά μου, η γιορτή πέτυχε. Όσο για τα απαραίτητα; Ε! δεν θέλει και πολλά. Μια κονσέρβα, μια ντοματούλα, λίγο τυράκι και το ουζάκι με πάγο και παγωμένο νερό. Λίγη καλή μουσική και όλα είναι έτοιμα. Σε δέκα λεπτά όλα τα είχα σερβίρει στα πιάτα τους και καθισμένος στην καρέκλα να τα απολαύσω. Ευτυχώς ο αγαπημένος σταθμός (Ερωτικός Fm απο την Θεσ/νίκη) είχε πολύ καλές επιλογές όπως πάντα. Και ο τόπος της απόλαυσης ; Τι καλύτερο απο το μπαλκονάκι μου. Αυτοσερβιρίστηκα και άρχισα να πίνω. Αν είχε και λίγη παραπάνω δροσιά θα ήμουν ακόμα εκεί. Δυστυχώς όμως μάλλον πέτυχα την πιο ζεστή βραδιά του καλοκαιριού. Έτσι λοιπόν τα μάζεψα γρήγορα και ναμαι εδώ να σας μιλώ.
Και για του λόγου το αληθές τράβηξα και μια φωτογραφία με τους μεζέδες μου, έτσι για να παίρνετε ιδέες και σαν κέρασμα για ένα μεζεδάκι στα γρήγορα, έστω και εικονικά.
:)


Παρακάτω και ένα βιντεάκι με ένα απο τα τραγούδια που έπαιζαν.

21 σχόλια:

George είπε...

Κοραλλένια μου
ελπίζω να έδωσα μια εξήγηση γιατί χάθηκα. :)
Είπα απλά να ξεδώσω λιγάκι. Έστω και έτσι. :)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Γιώργο μου!

Πολύ χαίρομαι που τελείωσες με την αποθήκη σου!
Καλά έκανες και το γιόρτασες με ουζάκι. Στην υγειά μας!

Ο Θαλασσινός υπέροχος για ακόμη μια φορά!

ΥΓ: Να ξέρεις ότι ποτέ δεν είμαστε μόνοι μας…

Global Greek είπε...

Καλημέρα Γιώργο, ωραίο συναίσθημα οταν πετάς πράγματα κι ξελαφρώνει ο κάθε κήπος και πολύ ωραία εικόνα της γιορτής με τους μεζέδες,το ουζάκι κι εσένα :-) καλή σου μέρα και στην υγειά μας !

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Παίζεις τώρα με την ουζο-μεζεδο-αδυναμία μου...
Ξέρεις τί έκανες τώρα με τα σαρδελάκια... (Lucas έπαιρνε όταν ήμουνα μικρή ο πατέρας μου), φεύγω τώρα για σαρδελάκια στο σούπερ...
Μεζεδάκια για μεσημεριανό,.. Με τόση ζέστη δεν πάει φαγητό

Χα.... Γιώργο μου να έβλεπες τί πετάξαμε με το Γλάρο μου τώρα με τα μαστορέματα

Καλά τους έκανες. Καιρός για τη δημιουργία νέων εμπειριών

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

George είπε...

Κοραλλένια μου
καλή σου μέρα. Και εγώ το χάρηκα χθες. Άλλωστε το γιόρτασα κιόλας.
Η μοναξιά έχει και αυτή τις παραμέτρους της. Θα το θυμάμαι αυτό που είπες.
Αλήθεια δεν είσαι κοντά σε θάλασσα για κανένα μπανάκι?? Εδώ έχει πολύ ζέστη σήμερα.

George είπε...

global greek ( πρέπει να σου βρώ ένα πιο βολικό όνομα, .... τι θα έλεγες για το γκλομπαλάκι μου??)
ναι τελικά κάθε αλλαγή σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα. Σαν να κάνεις ένα ακόμα βήμα εμπρός. Στην υγειά σου και σένα. Βλέπεις το ουζάκι τραβιέται τώρα το καλοκαιράκι.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Γιώργο, η καλύτερή σου θα ήταν να απολάμβανες το ουζάκι και τα μεζαδάκια σου με αντροπαρέα!
Να μιλάγατε για πολιτικά, ποδοσφαιρικά, γκομενικά και μετά να ρίχνατε και καμιά ζεμπεϊκιά!
Μακριά απ' το γυναικείο μπίρι-μπίρι φίλε! θα σε είχε βραχυκυκλώσει με τις γνωστές γυναικείες μαλακίες: "μα τι κάνουμε σε τούτο δω το μπαλκόνι μόνοιμας, πάμε έξω να δούμε κόσμο, πάμε παραλία, κλαμπάκια..."

George είπε...

Γλαρένια μου
χαίρομαι που σε παρασύρω για ουζάκι. Είναι ωραία για το καλοκαίρι. Συγχρόνως χαίρομαι που σου έδωσα μια αφορμή να φέρεις στο μυαλό σου θύμησες παλιές.
Πάντως για την αποθήκη βρήκα τόση σκαρταδούρα εκεί και κατάλαβα γιατί στο τέλος δεν χωρούσα εγώ εκεί. :)
Καλή σου μέρα και απόλαυσε το ουζάκι παρέα με τον γλάρο σου.

George είπε...

άσκαρ
στην χθεσινή φάση που ήμουν μάλλον η καλύτερη μου ήταν αυτή που έκανα. Βλέπεις με αρέσει η μοναξιά μου. Ακόμα και η αντροπαρέα με όλες αυτές τις υπερβολές που λέγονται καμιά φορά με κουράζει και με εκνευρίζει. Και η μοναξιά έχει την χάρη της λοιπόν.
Την καλημέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

Ζέστη σε όλο της το μεγαλείο… η θάλασσα απέχει από εμένα περίπου στα 40 λεπτά για να πας κάπου και να είναι και καλή η παραλία…αλλά με τόση ζέστη δεν πάω πουθενά… σπίτι με το κλιματιστικό σήμερα …ωραίο φαγητό που δεν μαγείρεψα εγώ χαχαχαχα…χαλαρά…οι διακοπές μου ξεκινούν σε 7 ημέρες…αλλά και πάλι δεν είμαι πολύ της ζέστης…προτιμώ τη θάλασσα ή νωρίς το πρωί με την ανατολή ή αργά το απόγευμα… εσύ θα πας?

George είπε...

Κοραλλένια μου
απο εμένα η θάλασσα απέχει τουλάχιστον μία ώρα και δεν θα την έλεγα και τόσο καλή. Για καλή θάλασσα πρέπει να φτάσω Χαλκιδική. Έτσι και εγώ προτιμώ το σπίτι με το κλιματιστικό. Όσο για διακοπές οι δικές μου θα ξεκινήσουν σε 15 ημέρες περίπου. Τότε θα μπορέσω να δώ την αγαπημένη μου χαραυγή. Να "ακούσω" την γαλήνη της φύσης και να χαρεί η ψυχούλα μου.
Ως τότε κάνω υπομονή να περάσει ο καιρός.

Global Greek είπε...

αχαχαχαχα, γκλομπαλάκι, καλέ πως σου ήρθε αυτό?? χαχαχαχα, πάμε για μια παρτίδα τέννις? ή μήπως προτιμάς το το γκλοπμαλόσφαιρό?? χαχαχαχα, όπως θέλεις λέγεμε Γιώργο, οτι σε κάνει χαρούμενο ;-)

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή Γιώργο, θα περάσουν πολύ γρήγορα οι μέρες…
Σου στέλνω αυτό…απόλαυσε το!
http://www.youtube.com/watch?v=H72DPftNv4Q

George είπε...

γκλομπαλάκι
βλέπω σου άρεσε οπότε το κρατώ και το χρησιμοποιώ. Χεεχχεχεχε
Το τέννις μου αρέσει αρκετά αλλά δεν έχω παίξει ελάχιστες φορές. Ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να ξεκινήσω. Το γλομπαλόσφαιρο ίσως να μου πήγαινε καλύτερα :) χεχε

George είπε...

Κοραλλένια μου
είσαι πολύ καλή που μου δίνεις κουράγιο. Όσο για το τραγουδάκι σου είναι πολύ πολύ όμορφο. Ο Νίκος είναι ένας ακόμα αγαπημένος μου τραγουδιστής. Έχω όλους τους δίσκους του και δεν θα ξεχάσω ποτέ το τραγούδι του Αύγουστος καθώς έχω ξενυχτήσει πολλές φορές ακούγοντας το στην εφηβική μου ηλικία. Δεν ξέρω αν είσαι της δικής μου γενιάς αλλά πλέον τα τραγούδια του νομίζω πως είναι διαχρονικά.

Ανώνυμος είπε...

Χμμμ…κάθε πόσα χρόνια αλλάζει η γενιά? χαχαχαχα αν είναι κάθε τρία τότε δεν ανήκω στη δική σου γενιά γιατί είμαι τρία χρόνια μικρότερη από εσένα! χαχαχαχαχαχα

Συγνώμη που σε μονοπωλώ σήμερα… τον «Αύγουστο» τον άκουσα πάνω από δέκα φορές πριν από λίγο…

George είπε...

Κοραλλένια μου
χμ!!! δικής μου είσαι και εσύ. Δεν ρωτώ ποτέ τα χρόνια καθώς η ταυτότητα δεν λέει πάντα την αλήθεια. Μπορεί να γράφει ότι θέλει και να αφήσει εμάς να είμαστε όσο θέλουμε. Οπότε ίσως να είμαι και μικρότερης ηλικίας αν εσύ κρατάς αυτήν της ταυτότητας. :)
Εγώ πάλι κόλλησα να ψάχνω ένα όμορφο για να σου αφιερώσω αλλά ακόμα δεν το βρίσκω. :)

ααααααα μ' αρέσει να με μονοπωλούν... άλλωστε το κάνω και εγώ αυτό :)

George είπε...

αλήθεια με εκείνο το μέϊλ σου δεν μου το έδωσες ακόμα !!! :)))))

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα στο mailbox σου σε λίγο…

Σοφία είπε...

Θέλω κι εγώ ουζάκι στο μπαλκόνιιιιιι!

George είπε...

Σοφία
την επόμενη φορά να εισαι εδώ. Αύριο θα πάρω και άλλη μια κονσέρβα. Να φροντίσεις να έρθεις :)))
Στην υγειά μας!