Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2009

Κρουαζιέρα θα σε πάω …..

Επιστροφή. Το διάλλειμα τελείωσε και όπως σας υποσχέθηκα ήταν ολιγοήμερο. Ίσα ίσα για μερικές ανάσες. Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι να έχω χάσει ένα κομμάτι του εαυτού μου. Αίσθηση όμως που πρέπει να μείνει μόνο έτσι, και εγώ να κάνω βήματα μπροστά.

Και επειδή είμαστε ήδη σε καλοκαιρινή περίοδο να μια ανάρτηση γεμάτη καλοκαίρι.

Όλα ξεκίνησαν από μια διαφήμιση για διακοπές με σκάφος. Η ιδέα μου φάνηκε πολύ ωραία. Θα ήταν όμορφα να ζήσεις για μια εβδομάδα μέσα σε ένα σκάφος. Άρχισα λοιπόν να ψάχνω για ιστοσελίδες που να αναφέρονται σε διακοπές με σκάφος. Ανακάλυψα ότι τελικά υπάρχουν αρκετές σελίδες στο διαδίκτυο που αναφέρονται είτε σε εταιρείες που οργανώνουν τέτοιες εκδρομές για διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και μικρότερες εταιρείες που ενοικιάζουν το ένα ή δύο σκάφη τους για όποιον γνωρίζει να το «οδηγεί» ή και αν δεν γνωρίζει τους βρίσκουν δικούς τους καπετάνιους. Οι τιμές που συνάντησα ποικίλλουν. Ξεκινούν από 50 ευρώ το άτομο έως και πολλές χιλιάδες ευρώ ανάλογα με το σκάφος. Τα μεγάλα και μηχανοκίνητα σκάφη είναι και τα ακριβότερα. Ενώ τα μικρά ιστιοπλοϊκά που είναι 7-8 χρόνων τα φθηνότερα. Η πληρωμή του καπετάνιου είναι περίπου σταθερή και ανέρχεται στα 120-130 ευρώ και την διατροφή του. Οι δε διαδρομές και η παραλαβή του σκάφους είναι ανάλογα την εταιρεία. Οι μεγάλες εταιρείες έχουν συνήθως σταθερά σημεία που μπορεί κάποιος να παραλάβει το σκάφος ενώ οι μικρότερες μπορούν να στείλουν το σκάφος όπου θελήσεις εσύ.

Το σημαντικό πάντως που πρέπει να προσέξεις είναι η παρέα που θα είσαι. Φαντάσου να βρίσκεσαι σε ένα χώρο λίγων τετραγωνικών και μεγαλύτερης απόστασης του ενός σημείου από το άλλο περίπου 17-20 μέτρων με ένα άνθρωπο που δεν μπορείς να πλησιάσεις. Οι διακοπές σου θα γίνουν αφόρητες και θα ψάχνεις το πότε θα έρθει η ώρα να τελειώσεις τις διακοπές σου. Το ίδιο πάντως ισχύει και με τον καπετάνιο. Θα πρέπει να είναι άτομο που να σου εμπνέει εμπιστοσύνη και να μπορεί να καταλάβει ότι εσύ εκεί πας για να κάνεις διακοπές.

Ελπίζω να σας έδωσα μια όμορφη ιδέα για διακοπές.

Να σημειώσω για όσους είναι κάτω των 30 χρόνων ότι στην ιστοσελίδα της νέας γενιάς βρήκα ένα σύνδεσμο για ιστιοπλοϊκά τριήμερα που κοστίζουν 50 ευρώ και μοιάζουν η καλύτερη λύση για ολιγοήμερες διακοπές με ιστιοπλοϊκό.

6 σχόλια:

takis είπε...

Tην επόμενη φορά να μου πείς να σου δανείσω το δικό μου ...μαζί με το πλήρωμα...αν θές και τη παρέα μαζί (οι περισσότερες έχουν ποζάρει στο ΜΑΧ και κάτι άλλες ,δεύτερες,στο Πλειμπόυ...)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ναι ρε παιδιά... έτσι είναι! Άμα συνοδεύεσαι από κουκλάρες, σκασίλα μας για τον καπετάνιο και για το πόσα μέτρα είναι το σκάφος!
Ο Τάκης θα μας δανείσει φέτος το σκάφος του γιατί θα πάει στο Ντουμπάι να κάνει σκι!

George είπε...

takis kai askar
επιτέλους βλέπω το όνειρο μου να πραγματοποιείται! Σκάφος τζάμπα, κουκλάρες τζάμπα, παρέα τον ασκαρ (αυτόν όμως πρέπει να τον προσέχω αλυσίδα με μπάλα στην άκρη) και να αρμενίζω στο πέλαγος. Πώπώ εντάξει παιδιά δέχομαι.
Πότε ξεκινάμε???

Artanis είπε...

Τελικά πήγες για ιστιοπλοΐα ή ακόμα;;;
(Επειδή δεν κατάλαβα...)

George είπε...

artanis
όχι ακόμα δεν πήγα παρόλο που θα το ήθελα να πάω. Τώρα όμως μετά τα σχόλια που μου άφησαν οι τακης και ασκαρ εξασφάλισα τζάμπα σκάφος όμορφες κοπέλες και καλή παρέα για να πάω.

Σοφία είπε...

Σκεφτόμασταν πριν κάτι χρόνια να κάνουμε διακοπές με σκάφος, αλλά τελικά δεν το αποτολμήσαμε. Αν πας, περιμένουμε λεπτομέρειες!