Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2007

Ώρα γλεντιού

Τρέχει ο νούς. "Η έμπνευση μου παίζει σαν τραγούδι που γυρεύει να το γράψω....." σιγοψυθιρίζω ένα παλιό καλό τραγουδάκι. Είναι πολλά που έχω να πώ. Δεν ξέρω όμως πως πρέπει να αρχίσω και σίγουρα ξέρω πως δεν πρέπει να τελειώσω.
Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να μιμηθώ το πόστ της Τέρρυ μου, και έφυγα. Βέβαια εκείνη σίγουρα κάτι άλλο είχε στο νού της. Εγώ όμως ένιωσα οτι πρέπει να ακολουθήσω την κυριολεξία της λέξης. Πήγα λοιπόν σε έναν άλλο τόπο, για να αλλάξω τις παραστάσεις της ζωής μου. Τώρα είναι λίγη ώρα που επέστρεψα έχοντας γεμάτες τις μπαταρίες μου. Απο τι στιγμή που γύρισα λοιπόν το τραγουδάκι που σας ανέφερα στην αρχή στριφογυρνά στον νού μου.
Η δεύτερη κίνηση ήταν να μπώ να δώ την κίνηση των μπλόγκ των φίλων μου. Διαπίστωσα οτι τελικά το Σαβατόβραδο δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για να συναντήσεις ανθρώπους στα μπλόγκ. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να στήσω ένα γλέντι και να σας προσκαλέσω να λάβετε μέρος όλοι.
Έτσι λοιπόν ας ξεκινήσω εγώ να σιγοτραγουδώ και ελπίζω να ακολουθήσετε όλοι.
"Φλερτε μια κούπα με κρασί και κάντε μου παρέα......" Άντε λοιπόν πάρτε την καρέκλα σας και καθίστε να πιούμε παρέα μια στάλα κρασάκι. Να ευφρανθεί η καρδιά και η ψυχή μας. Να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Να σιγοτραγουδήσουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια. Να και ο αλήτης. "Αλήτη με είπες μια βραδιά χωρίς καμμιά αιτία, μα του αλήτη η καρδιά δεν σου κρατάει κακκία....." Όπα! Άντε Ανναμαρία μου πιάσε την Καντουλίνι μου απο το χέρι να ανοίξετε το χορό. Να σηκωθεί και ο Άσκαρ με το γυναικάκι το Μαράκι του να χορέψουν να το ευχαριστηθεί η καρδούλα τους. Κάτσε παρέα μου Ελπίδα να τραγουδήσουμε τα τραγούδια που μας αρέσουν. Να γλεντήσουμε μωρέ, να χαρούμε. να πετάξουμε τις λύπες. Να τις πνίξουμε με το κρασί, να τις ξορκίσουμε. Άντε Αλήτισσα φέρε λίγο ακόμα κρασάκι. Να δούνε και τα ξενιτεμένα μας maika, Μεθυσμένα χρώματα και Ανατολή οτι εμείς ακόμα εδώ στην πατρίδα ξέρουμε να γλεντάμε την ζωή και να μην το βάζουμε κάτω. Shades άσε κάτω τις κροτίδες που ετοιμάζεσαι να βάλεις τον Μένιο να τις πετάξει. Υπάρχουν και μικρά κορίτσια εδώ και θα τα φοβίσεις. Παιδίσκη μου μην τρομάζεις, άστα τα παλιόπαιδα ένα αστείο πήγαν να κάνουν. Αλεξάνδρα σταμάτα να κάθεσαι στην καρέκλα και να μας παρατηρείς, σήκω και μπές και εσύ στον χορό. Άσε το αυστηρό σου βλέμμα και γλέντα και εσύ. Κοίτα την καπετάνισσα που είναι πρώτη και στο χορό. Βλέπεις άκουσε τα τραγούδια της πατρίδας της και αναθάρρυσε. Άντε μωρέ κάντε χώρο, σηκώθηκε και ο Φοίνικας που αποφάσισε πως είναι ωραία η ζωή και έσκασε το όμορφο χαμόγελο του να χορέψει και αυτός. Νάτος μωρέ τραβολογάει και τον Ροϊδη που και αυτός παράτησε τα βιβλία του για σήμερα.
Παιδιά ήρθε! Παρά τους αέρηδες βρήκε τρόπο να έρθει και η soulmates με την sofi-k και παράτησαν το νησί τους. Ωωωωω! να και τα γλυκά μας. Πρόβαλε ο melomenos με μια γαβάθα μέλι μαζί με την agnwsth που κουβαλάει τα καρύδια. Άντε κορίτσια ioanna και feggarenia κάντε μας παρέα στο τραγουδάκι να πάρουμε και εμείς καμμιά ανάσα. Κουραστήκαμε βλέπεις δεν είμαστε να κρατάμε για ώρα τον ρυθμό. Και δεν έχουν σημασία τα χρόνια μας καθώς εμείς τραγουδάμε με την ψυχή μας. Αλλά βλέπεις το λαρύγγι μας δεν είναι πολύ εξοικιωμένο. Να και η Ασπαστός που μας γέμισε με τα λουλούδια της. Νάσαι καλά κορίτσι μου στους χορευτές μας όμως, εκεί τους πρέπουν τα λουλούδια. Άντε μωρέ eleni63 άσε πια την νομική σου σάκα και πιάσε την Alkyoni να σύρετε και εσείς ένα χορό.
Ε ρε γλέντια! Έτσι ξέρουμε εμείς μωρέ απο γεννησιου μας ο χορός και το τραγούδι κυλάει στο αίμα μας. Μου κλέψατε την καρδιά μωρέ Ελληναράδες μου. Να έχετε την αγάπη μου και πάντα να γλεντάτε μωρέ!!!!

Υ.Σ Ελπίζω όλοι να γλέντησαν με την ψυχή τους και να μην άφησα κανέναν απο έξω. Και αν έγινε έτσι μην μου κρατήσετε θυμό, μπείτε και εσείς στον χορό και μην παραπονιέστε. τώρα είναι ώρα γλεντιού.

23 σχόλια:

Ελπίδα είπε...

Γιώργο μου, πρώτη ήρθα; Πρώτη θα σύρω τον χορό; Να χτυπήσω παλαμάκια σαν καλό κορίτσι να χορέψεις το μια στάση εδώ του Μητροπάνου;
Εγώ εδώ είμαι, αλλά πετάγομαι κι αδειάζω τον δίσκο απ' τις φωτο, γιατί τα έφτυσε το λάπι τόπι!
Θα ξανάρθω αργότερα που θα μαζευτούν κι άλλοι. Πολύ μ' άρεσε το πάρτυ σου!
Είσαι Ελληναράς! Γλεντζές με τα όλα του! Άντε ντε! Θα το κάψουμε απόψε!

George είπε...

Μαζί σου και εγώ Ελπίδα. Σύρε πήγαινε και έλα γρήγορα. Εδώ θα είμαι και θα χορεύω μόνος.
Μ'αρέσει και Μητροπάνος και τα ελληνικά μας γλέντια. Άσε που σήμερα έχω κέφι μωρέ να χορέψω και να τραγουδώ. Αφού δεν μπορώ να πάω αλλού χορεύω απο εδώ.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Και το ψωμί και το ψωμί. Α, δε στο 'πα ; Ξαναζύμωσα για ΟΛΗ ΤΗ ΜΠΛΟΓΚΟΠΑΡΕΑ! ΄Ελα να χορέψουμε "το βάλς", γιατί ύστερα θέλω να απολαύσω "το γλάρο", ξανά και ξανά....

George είπε...

Πιάσε το χέρι μου ασπαστέ μου και ξεκινάμε. Μόνο να μωρέ θα μου δείχνεις τα βήματα γιατί δεν τα κατέχω καλά. Και μετά μαζί θα τραγουδήσουμε τον γλάρο. Πάρτε και το ψωμί, φρέσκο ζεστό μόλις βγήκε απο το φούρνο. Ζέστο σαν το αίμα που κυλάει στις φλέβες μας.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

george καλέ μου φίλε,
καλή σου μέρα (τώρα ξύπνησα απ' το ξενύχτι), όμορφα περάσαμε! Τώρα όσο για το χορό, θα κατάλαβες πόσο αδέξια χορεύω. Σε είδα κανα δυο φορές που σε ...ξενύχιασα και μόρφασες χαριτωμένα από τον πόνο. Θα μάθουμε καλέ μου, καναδυο προσπάθειες ακόμη χρειάζονται....

Φοινιξ είπε...

Αν και αργοπορημένος όπως πάντα ήρθα κα ιεγώ.
Ο χορός χρειάζεται και το γλέντι.
Βοηθάει πολύ σε όλα τα επίπεδα.

Σε ευχαριστώ φίλε.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

george,
μου φαινεται θα το συνεχίσουμε το γλέντι. Απόψε λοιπόν "Για ένα τανγκό".......
:-)

melomenos είπε...

πολύ όμορφο το γλέντι σου,
και πιο όμορφο το πέτυχες! "το δίχτυ" είναι απο τα τραγούδια παραγγελιές μου όταν τελειώνει μια τέτοια βραδιά!
καλή σου μέρα

candy's τετραδιάκι είπε...

Κι εγω αργησα λιγακι Τερρυ μου..
Η γιορτη ομως κραταει σαραντα μερες..Σωστα?:)

Πολυ ομορφο το κειμενο..εχει κλιμα γιορτης πραγματικης!!:)

Μακαρι να εισαι ετσι χαρουμενος παντα...

Μακια!

George είπε...

Φύρδην-μύγδην
χόρευες τόσο αέρινα που ειλικρινά σου λέω με παρέσερνες και μένα να ακολουθώ. Όσο για τους μορφασμούς μου ήταν για την αδεξιότητα μου που κάποιες φορές τρύπωνα το πόδι μου κάτω απο το δικό σου.

Φοίνικα
Το ζεϊμπέκικο σου ήταν υπέροχο. Νομίζω πως πολλές σχολές χορού θα το ξεπατικώσουν για να δείχνουν πως πρέπει να χορεύετε το ζεϊμπέκικο που πηγάζει απο την ψυχή των χορευτών. Ήσουν υπέροχος.

Φύρδην-μύγδην
Το γλέντι δεν σταματάει ποτέ. Όσο ζούμε και αναπνεύουμε σε αυτήν την χώρα θα γλεντάμε. Και σήμερα και αύριο και πάντα λοιπόν.

melomene
δεν σου κρύβω οτι για μένα είναι το πρώτο και τελευταίο πάντα. Μάλιστα πολλές φορές όταν βρίσκομαι σε κάποιο κέντρο με ζωντανά τραγούδια δεν διστάζω να το τραγουδήσω μόνος μου όταν ο τραγουδιστής δηλώνει οτι δεν το γνωρίζει.

Shades είπε...

Εγώ θα βάλω το Μένιο να χορέψει και για τους δυο μας και θα απολαμβάνω το κρασί που κερνάς και τη ζεστασιά της παρέας.
Καλημέρα φίλε μου.

annamaria είπε...

Γιωργο μου τι να πω.... εισαι μια ψυχουλα !!
Κανεναν δε ξεχνας, δειχνεις την αγαπη που εχεις στους μπλοκοφιλους με καθε τροπο!!
Σε ευχαριστω πολυ !!
Μακαρι να μην αλλαξεις ποτε!!

George είπε...

Τερρουλίνι μου
Η δική μου γιορτή δεν τελειώνει ποτέ. Μην ανησυχείς όποτε και να έρθεις θα κάτσουμε παρέα να πούμε το κρασάκι μας να ακούσουμε τα τραγουδάκια μας και όταν πλέον θα έχει ζεσταθεί η ψυχούλα σου θα σου χτυπώ παλαμάκια καθώς θα χορεύεις με τα μάτια κλειστά παρασυρμένη απο τον πόθο της ζωής.
Τώρα μάλιστα μου ήρθε και ένα τραγούδι που λέει : "Όταν σε φιλώ κάτω απ'το λαιμό θα σου ψιθυρίζω σ'αγαπώ......."

George είπε...

shades
ελπίζω σταμάτησες τις σκανταλιές έτσι; Τρόμαξες το κορίτσι μας την μικρούλα Παιδίσκη. Όσο για τον Μένιο τον νιώθω άνθρωπο της πιάτσας και είμαι σίγουρος πως δεν πρόκειται να κάτσει στο τραπέζι ωσότου τελειώσει το γλέντι. Όμως εσύ νομίζεις θα την σκαπουλάρεις πάλι κοιτώντας μόνο τους άλλους να χορεύουν; Όχι καλέ μου φίλε παρέα θα χορέψουμε το : 'Δυό πόρτες έχει η ζωή, άνοιξα μια και μπήκα, σεργιάνισα ένα πρωϊνό και ως που να 'ρθει το δειλιννό απο την άλλη βγήκα....." Δεν πιστεύω να μου το αρνηθείς;

George είπε...

Ανναμαρία μου
Ο!!! Λές εμένα ψυχούλα; Μπροστά στην δική σου ψυχάρα πράγματι είναι μικρή η δική μου. Στις ομορφιές σου είσαι σήμερα. Αν δεν αγαπώ τους φίλους μου ποιόν άλλον να αγαπήσω; Είναι όμορφη η παρέα μας και την λατρεύω. Και όσο για τις αλλαγές που λές να ξέρεις πως χρόνια τώρα έτσι είμαι και παρά τις σφαλιάρες που τρώω δεν αλλάζω. Έτσι γεννήθηκα και έτσι κάποια μέρα θα φύγω απο εδώ, να πάω να συνεχίσω το γλέντι μου στις γειτονιές των αγγέλων. Και όταν με το καλό μαζευτούμε όλοι εκεί γιατί σίγουρα δεν θα πάμε όλοι μαζί, ελπίζω να είμαι ο πρώτος για να προλάβω να ετοιμάσω την υποδοχή, πάλι γλέντι θα σας έχω ετοιμάσει.
Άσε τα όμως αυτά γιατί νομίζω πως με παρασέρνεις επίτηδες να μιλάω για να γλύτώσεις τον χορό. Για χάρη σου λοιπόν το "Μαρία με τα κίτρινα ποιόν αγαπάς καλύτερα τον άντρα σου ή τον γείτονα ......."
Έλα λοιπόν πιάσε το χέρι μου να το χορέψουμε παρέα.

Αλητισσα είπε...

Ειμαι στα χαλια μου αλλα εσυ μ'ελιωσες..
να εισαι καλα..
Αυτο το ποστ ηταν πιο γλυκο κι απο σοκολατα..

George είπε...

Έλα μου, που είσαι στα χάλια σου. Τα κάνεις για να σου πώ πάλι κοπλιμέντα έτσι; Ε λοιπόν σου λέω πως δεν έχεις ανάγκη απο αυτά, καθώς λάμπεις απο μίλια μακρυά, και είμαι βέβαιος οτι είσαι και υπέροχη χορευταρού, και άντε να βρά κουράγιο να χορεύω μαζί σου ολόκληρο βράδυ. Άλλωστε μην ξεχνάς οτι απο εχτές το βράδυ κρατάει για μένα αυτός ο χορός. Δεν πειράζει όμως άντε άλλος ένας για σένα με το 'Μαγίσσες φέρτε μου βότανα τον πόνω μου να γιάννω, την έπαθα και αγάπησα μα δεν το ξανακάνω...."

annamaria είπε...

Ax......
τι τραγουδι εβαλες παλι!!
Καλα με την αγγελικη φωνη της Γαλανη ειναι θειο!!!
Καλημερα και καλη εβδομαδα φιλε μου!!

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Καλέ Γιώργο!
Που ξέρεις πως φοβάμαι τις κροτίδες!?

Ανώνυμος είπε...

εύχομαι και σε άλλα, συνοδευόμενα πάντα με τέτοια ωραία κείμενα.

George είπε...

Σε ευχαριστώ ανναμαρία μου. Να είσαι καλά. Καλή εβδομάδα να έχεις.

Παιδίσκη
Το έμαθα τώρα, αλλά μικρό κορίτσι και να μην φοβάται τις κροτίδες γίνεται;

Ροϊδης
Με κολακεύεις μα μπροστά στα δικά σου είναι πολύ μικρά τα δικά μου.

Ανώνυμος είπε...

λολ!

το ξέρεις ότι είμαι απίστευτα χορευταρού; απίστευτα; (αφού μέχρι και χορό της κοιλιάς ξέρω - αιγυπτιακό :)

φυσικά και χόρεψα γιώργο!!!!

να'σαι καλά

George είπε...

μα γι'αυτό έστησα το πάρτυ για να χορέψουμε Αλεξάνδρα.