Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2006

Υπάρχει φιλία μεταξύ ανθρώπων διαφορετικού φύλλου;


Δεύτερο για σήμερα. Μπήκα όμως στον πειρασμό. Διάβασα σε πολλά blog ερωτήσεις και θέματα σχετικά με την φιλία. Μου δημιουργήθηκε λοιπόν η επιθυμία να προσπαθήσω να εξειδικεύσω λιγάκι το θέμα, και απλά να περιμένω σχόλια.
Θέμα " Υπάρχει αληθινή φιλία μεταξύ ανθρώπων διαφορετικού φύλλου. Μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού τους είτε αρσενικού είτε θυληκού κρύβεται κάτι άλλο; ¨οταν διαπιστώνονται οι αληθινές προθέσεις τους μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει φιλία;"

Μπείτε στον κόπο να αφήσετε τα σχόλια σας.. Μπορεί κάτι ωραίο να βγεί απο αυτό.

9 σχόλια:

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Ο υποθάλπτων ερωτισμός είναι ενα απο τα βασικότερα συστατικά μιας πετυχημένης φιλίας, σε άτομα του αντιθέτου φύλου...

George είπε...

Όταν υπάρχει ερωτισμός νομίζω οτι παύει η φιλία; Είναι δυνατόν να αισθάνεσαι κάποιον φίλο και να τον ποθείς ερωτικά. Κάτι απο τα δύο φιλία ή έρωτας δεν θα δουλεύει σωστά.

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Διορθώνω: υποθάλπων

Νομίζω πως το να συγχέουμε τον ερωτισμό με τον πόθο είναι το μοιραίο λάθος...

George είπε...

Ο πόθος είναι συστατικό του ερωτισμού. Χωρίς πόθο δεν υπάρχει ερωτισμός παρά μονάχα ίσως "σαρκική επαφή". Ο πόθος είναι το συστατικό που θα δώσει πνοή στον ερωτισμό. Είναι πηγή έμπνευσης. Πέρνει απο το χεράκι τον έρωτα και τον ταξιδεύει. Του βάζει τα χρώματα και τα αρώματα.

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Ο πόθος, κατ'εμέ, δεν είναι απαραίτητο συστατικό του ερωτισμού...

Δεν θα'θελα να σκεφτώ πως η δική μου φιλία, με άτομο αντιθέτου φύλου, αποτελεί την εξαίρεση.
10 σχεδόν χρόνια, ατελείωτες αναμνήσεις μιας υπέροχης φιλίας...

Με υποθάλπων ερωτισμό, χωρίς πόθο...

George είπε...

Επιμένω δεν νομίζω οτι υπάρχει ερωτισμός χωρίς πόθο. Τι είναι ο έρωτας; Μιά έλξη που νιώθουμε για κάποιον και υπάρχει το κάτι που μας κάνει να θέλουμε να αγγίξουμε τον άλλον να τον φιλήσουμε , να τον αγκαλιάσουμε, να δεθούμε μαζί του, ενώ μας προκαλεί συμπτώματα ζάλης. Είναι δυνατόν λοιπόν χωρίς πόθο να αισθανθείς έτσι;

George είπε...

Αποδέχομαι το υποθάλπων. Αλλά ακόμα και έτσι υπάρχει η πρώτη ένδειξη του πόθου. Μέχρι πότε μια φιλία θα μπορεί να κρύβει υποθάλπων ερωτισμό. Μπορεί να κρατήσει για πάντα; ή μετά απο χρόνια ξεθωριάζει και παραμένει απλά φιλία;

Παιδίσκη ερωμένη είπε...

Αναλωνόμαστε σε λέξεις...
Υπάρχει αυτή η φιλία, κατ'εμέ.
Και είναι εξαιρετική, διότι ενέχει ερωτισμό, αλλά όχι πόθο.
Ίσως είναι η ίδια αυτη η ιδιαιτερότητα της, πως τα χωρίζει αυτά τα 2.

George είπε...

Τώρα θα με βρείς σύμφωνο. Μέχρι πάντως η ζωή να αποδείξει οτι ο ένας απο τους δύο έχει πληγή μέσα του, καθώς ο "καιρός" γιατρεύει πολλά αλλά αφήνει και σημάδια ανεξίτηλα.