Δευτέρα, Μαρτίου 08, 2010

Τράβα σκανδάλη …. ή βάλε το όπλο στην θήκη του.

Είχα σκοπό να γράψω κάτι άλλο όμως τελευταία στιγμή το μυαλό πήρε άλλα μονοπάτια. Αυτά που δεν τα επιλέγεις με τον νου αλλά με την ψυχή. Δεν θα διαβάσετε τίποτα λογικό παρακάτω. Αν θέλετε μπορείτε να εγκαταλείψετε εδώ την ανάγνωση. Αν συνεχίσετε, μπορεί να τα βρείτε παράλογα, άλογα, ή παρανοϊκά.

Δεν χωρίζουν σου λέω έτσι οι άνθρωποι. Δεν σηκώνεις  ένα τηλέφωνο να πεις αύριο χωρίζουμε. Δεν μπορεί η καρδιά να πει αύριο παύω να αγαπώ. Αύριο θα φύγω και θα χαθώ. Αύριο θα πάψω να σε αγαπώ. Δεν υπάρχει αύριο. Ο χρόνος σταματά. Τα αισθήματα παγώνουν. Η ψυχή πετρώνει. Ψάχνει να κρατηθεί, να αναπνεύσει. Τα χρώματα θαμπώνουν και όλα γκριζάρουν. Θέλει καιρό να επανέλθει ο χρωματισμός. Και σίγουρα πάντα θα υπάρχει το πυρωμένο σίδερο που θα καίει τα σωθικά. Θέλει χρόνια, μήνες, χειμώνες και καλοκαίρια.

Όμως αν το επιλέξει η ψυχή για να χωρίσει, ναι προχώρα. Μην γυρίσεις να κοιτάξεις πίσω. Πάγωσε την καρδιά και κάνε το επόμενο βήμα. Δεν αξίζει να ταλαιπωρείς την ψυχή στην φθορά και στο χθες. Πας μπροστά και δεν γυρίζεις πίσω. Προχωράς. Δεν υπάρχει χθες, μόνο αύριο καθαρό, λαμπερό και σίγουρα πιο όμορφο καθώς θα κρύβει την εμπειρία του χθες. Θα ξέρει, ότι δεν ήξερε μέχρι χθες.

Πάτα σκανδάλη τραγουδά η Άλκηστις και νομίζω πως θα συμφωνήσω μαζί της. Πάτα σκανδάλη και σκότωσε ένα κομμάτι της ψυχής. Ναι μόνο έτσι χωρίζουν οι άνθρωποι που αγαπήθηκαν με πάθος.

24 σχόλια:

Artanis είπε...

Εσύ λες αυτό το κείμενο παράλογο;;;
Μόνον απόλυτα λογικό θα το περιέγραφα...
έχεις δίκιο...Αυτό...
Σε φιλώ, υπομονή...

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Στο έρωτα δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα δυστυχως,Γιώργο μου..Εδώ δεν ισχύει η εξίσωση 1+1=2, αλλά είναι μια κατάσταση ρώσικης ρουλέτας θα 'λεγα...:)

φιλί με...συγαστήρα ;)

D.Angel είπε...

Λογικά παράλογα άλογα παρανοικά δε με νοιάζει!Εγώ συμφωνώ!
Απλά προχώρα!Οτι έγινε αφησε το πίσω και προχώρα!Φιλιά πολλά

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

"Δεν μπορεί η καρδιά να πει αύριο παύω να αγαπώ"

Αυτός που που λειτουργεί έτσι σημαίνει πως το έχει προαποφασισμένο.
Το έχει επεξεργαστεί το θέμα με τα θέλω του, βάζοντας τα πρέπει στην άκρη.
Το πρόβλημα είναι με τον άλλο το δυστυχή, που από την άλλη άκρη της γραμμής (μίλησες για τηλεφωνική ...ανακοίνωση) μένει με το ακουστικό στο χέι και το βλέμμα κενό και απλανές

Αχ, δύσκολα έβαλες σήμερα
:-)

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ANASA είπε...

Η καλύτερη στιγμή είναι αυτή της απόφασης. Όλα κάνουν τον κύκλο τους, τα πάντα! Όλα κάποτε τελειώνουν αρκεί να το πάρουμε απόφαση και να προχωρήσουμε μπροστά. Νέοι ορίζοντες ανοίγονται, νέες προκλήσεις, νέες εμπειρίες. Αρκεί να τα έχουμε καλά με εμάς. Αυτό είναι το ζητούμενο.

υ.γ. Κανείς δεν χάνεται αν ξέρει τι θέλει. Πως το ξέρει? Αφουγκράζεται τη ψυχή του και εκείνη τον οδηγεί.

Φιλιά.

George είπε...

καλή μου Αρτάνις
λέω αυτό το κείμενο παράλογο ή παρανοϊκό γιατί το βλέπω απο την δική μου ματιά. Έχω κάτι μέσα στο κεφάλι μου που με κάνει να το βλέπω έτσι.
Ίσως να φαίνεται λογικό στα μάτια λογικών ανθρώπων ....
Φιλί και απο μένα.

George είπε...

ψυχούλα μου
ρώσικη ρουλέτα ... μια ρώσικη ρουλέτα που είναι καλύτερο να μην παίζεις για πλάκα.... κινδυνεύεις η σφαίρα να εκτοξευθεί στο δικό σου κεφάλι ...
Φιλί παθιάρικο απο μένα ...

George είπε...

Αγγελάκι μου
εδώ σαν να άκουσα την Κρητική ψυχή σου να μιλά ...... και ξέρεις κάτι ... την περίμενα αυτήν την ψυχή... είχα στήσει τις ξόβεργες να την συλλάβω....
Φιλιά πολλά καλή μου.

George είπε...

Καλή μου Γλαρένια
ναι έχεις δίκιο, το τίμημα είναι μεγάλο σε αυτόν που κρατά το ακουστικό απο την άλλη πλευρά.... Μένει εκεί προσμένοντας να ακούσει πως είναι όλα μια φάρσα ή .... να ξέρει πως αύριο όλα θα είναι διαφορετικά. Αύριο .... θα βρέχει ... αύριο ... θα υπάρχει αύριο; ....
Σε φιλώ καλή μου!

George είπε...

Ανασούλα μου
....... αρκεί να τα έχουμε καλά με εμάς..... Αυτό είναι το ζητούμενο... Ναι αυτό πρέπει. Αυτό είναι το απαραίτητο συστατικό για να προχωρήσεις. Για να τραβήξεις την σκανδάλη και να πεις. Σκοτώνω αυτό που με τραβά πίσω. Αυτό που δεν με ταξιδεύει, αυτό που δεν μπορεί να με αφήσει να γύρω τον ώμο μου πάνω του ...
Τα είπες όλα σε λίγες λέξεις...
...αρκεί να τα έχουμε καλά με εμάς....

Ένα φιλί....

Η τρελή είπε...

Όταν φύγει η σφαίρα από τη θαλάμη....δεν γυρίζει πίσω! Έτσι είναι κι ο χωρισμός! Κοιτάς μπροστά και πρέπει να περάσει πολύς χρόνος για αναπόληση χωρίς πόνο!
Καλημερούδια george!

fish eye είπε...

o χωρισμος ειναι χωρισμος με οποιο τροπο κι αν ειπωθει..
ο χωρισμος, οσο παθος κι αν εχει προυπαρξει, γρηγορα ξεπερνιεται..

αυτο που ποτε δεν θα ξεχαστει, αυτο που θα σε κανει τις νυχτες να στριφογυρνας στο κρεββατι αυπνος, ανοιγοντας καθε λιγο και λιγακι το κινητο μην και εχει ερθει καποιο μηνυμα απο τον καλο/η σου μην και ξαφνικα εχει αλλαξει γνωμη, αυτο που δυσκολα καπταπινεται γιωργο ειναι η ΑΠΟΡΙΨΗ..

μια καλημερα με κιτρινη σκονη στου τσιγαρου το μπαλκονι ;)

takis είπε...

Λες και ο άλλος Γιώργος, ο Παπανδρεου, να ήθελε να σκοτώσει καμιά παλιά αγάπη οταν έλεγε στον Νικολά (Σαρκοζύ) να βάλει το πιστόλι στο τραπέζι ?

ανάψαν τα αίματα μου φαίνεται...
χωρισμοί, παλιές αγάπες , νέα μέτρα , νέες αγάπες...έχει ενδιαφέρον η ζωή

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=XdgU7TT_vKY&feature=channel

….να δεις ποιος είναι ο δημιουργός του…να δεις…όλο και ξεχνάω…μεγαλώνω φαίνεται!

Συγχαρητήρια Γιώργο! Υπέροχες οι φωτογραφίες σου!

Καλή βδομάδα!

Πολλά πολλά φιλιά!

A.G.Selena είπε...

Καθόλου παράλογα ή άλογα ή παρανοϊκά.
Απόλυτα φυσικολογικά,λογικά και αληθινά.Έτσι χωρίζουν δύο άνθρωποι που αγαπήθηκαν με πάθος όταν...
Οι παράμετροι καλέ μου!Οι παράμετροι κάνουν τη διαφορά!Αυτοί φτιάχνουν τους κανόνες και αυτοί τους αλλάζουν.
Ξέρεις τις απόψεις μου!Η συνέχεια της σκέψης δική σου...

Φιλιά πολλά και να χαμογελάς!!!

George είπε...

Τρελίτσα μου
συμφωνώ και εγώ. Μόλις ξεκινήσει την πορεία εξόδου απο την θαλάμη δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής στην αρχική του θέση. Ακόμα και να επιστρέψει θα προκαλέσει έκρηξη.
Την καλησπέρα μου

George είπε...

Φεγγαρένια μου
απόρριψη ?? μάλλον εγωισμό θα τον ονομάσω εγώ. Ο εγωισμός είναι που δεν μας αφήνει να πάμε παρακάτω βλέποντας τα πράγματα με την λογική. Λειτουργεί ο εγωισμός, ο μηχανισμός αντίδρασης του εαυτού μας όταν νιώσουμε να κινδυνεύουμε, και δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε. Μας βάζει στην διαδικασία να ψάξουμε να βρούμε τα γιατί και πως ... Αν καταφέρουμε να τον νικήσουμε κάνουμε και το βήμα που χρειάζεται για να περπατήσουμε.
Την καλησπέρα μου από μια μέρα που δεν σταματά να τρέχει. Απίστευτο....

George είπε...

φίλε Τάκις
ο Γιωργάκης είχε κάνει και Γαλλία?? Έχω αρχίσει να ξεχνώ και τον θυμάμαι μόνο σαν κολεγιόπαιδο στα Αμερικάνικα Κολλέγια. Ξέρεις μωρέ! Από αυτά τα χλιδάτα όχι τα Ελληνοαμερικανικά ...

Ελπίζω να την σκότωσε πάντως την παλιά του αγάπη γιατί αν ξεσπά πάνω μας την γ.....ε

George είπε...

Κοράλλι μου
μου έλειψες!!! Να φροντίζεις σε παρακαλώ να λείπεις λιγότερο.
Όσο για τον δημιουργό του βίντεο ... αν δεν κάνω λάθος είναι ενός νέου δημιουργού ..... που έχει ταλέντο αλλά δεν του το αναγνωρίζει κανένας για να μην προοδεύσει!! :)

Πολλές πολλές αγκαλιές ... ε! και ένα φιλί :)

George είπε...

Σελένα μου
τα βρίσκεις και εσύ λογικά ε? :)
Παράμετροι χμ.... η αγάπη είναι παράμετρος? Η διαφωνία τρίτων?? τι λες?? Τις βρίσκεις αρκετά ενδιαφέρουσες παραμέτρους?
Την καλησπέρα μου
με πολλά φιλιά..

Ανώνυμος είπε...

Πως χωρίζουν αυτοί που αγαπήθηκαν με πάθος..αν ακόμα υπάρχει το πάθος ζωντανό, δύσκολα, αφήνοντας αίμα καρδιάς σε κάθε βήμα που τους πάει μακριά..αν δεν υπάρχει, πολιτισμένα..

Το μόνο παράλογο είναι ότι η αγάπη σώνεται, η αγάπη τελειώνει, η αγάπη σβήνει κι αν θέλεις να κρατήσεις έστω την ανάμνησή της, πρέπει να φύγεις πριν γίνει στάχτη..

Μια συννεφιασμένη καληνύχτα κι ένα τελευταίο ροδοπέταλο

George είπε...

Αλατοπιπερίτσα μου
η αγάπη σβήνει ...... να φεύγεις πριν γίνει στάχτη ... όμορφο, μα αν δεν γίνει στάχτη δεν φεύγεις... ελπίζεις... προσμένεις μέχρι το τέλος, ελπίζεις να μην χαθεί, ελπίζεις οτι κάτι θα γίνει, κάτι θα αλλάξει και η στάχτη που σχηματίζεται θα γίνει φοίνικας ακμαίος και ζωντανός... και όταν διαπιστώσεις πως η στάχτη δεν ξαναγεννιέται πονάς... χτυπιέσαι... βρίζεις την δειλία ....

Μια συννεφιασμένη καληνύχτα με μια αγκαλιά που κρατά στο χέρι το ροδοπέταλο σου...

pretending είπε...

κολλητουλη μου...
γιατι το κανεις αυτο τωρα?
δεν σκοτωνεται κομματι της ψυχης,απλα γεννιεται ενα νεο...
αφου ξερεις...
μια αγκαλια και φιλια πολλα...

George είπε...

κολλητούλα μου
... σόρυ .... έχεις δίκιο. Θετική σκέψη κυρίως. Ατόπημα ολκής!!! Χίλια σόρυ!
Ευκαιρία για καινούργιες εμπειρίες :)
μια αγκαλιά και φιλιά ... φιλί ... ένα? μπα πολλά! :)