Σάββατο, Ιουνίου 06, 2009

Ένας απρόσκλητος επισκέπτης

Σας είπα τι έπαθα πριν λίγο καιρό;
Καθόμουν αμέριμνος και απολάμβανα το καφεδάκι μου στην αυλή του σπιτιού μου όταν ακούω ξαφνικά
«Πω πω !! Τι μεγάλο ποντίκι είναι αυτό;»
Αλαφιάστηκα στο άκουσμα της λέξης ποντίκι και σηκώνομαι άμεσα να δω και εγώ το «μεγάλο ποντίκι». Το εντοπίζω λοιπόν με την ματιά μου και αμέσως ταράχτηκα.
Μονολογώ !! «Αυτό δεν είναι ποντίκι, αλλά τεράστιος αρουραίος και μάλιστα από τους μεγαλύτερους που έχω συναντήσει». Πλησιάζω από πιο κοντά, και οι αμφιβολίες αρχίζουν να με ζώνουν.
Ξανά-μονολογώ! «Ρε συ αυτό έχει άσπρη πλάτη, δεν μπορεί να είναι ποντίκι.» Έχω πλησιάσει πλέον αρκετά και η όραση πια δουλεύει καλύτερα όπου διαπιστώνει ότι τελικά δεν πρόκειται ούτε για ποντίκι ούτε για τεράστιο αρουραίο. Η έκπληξη μεγαλώνει καθώς η μνήμη ξυπνά και η εικόνα που αντικρίζουν τα μάτια δείχνει καθαρά ότι πρόκειται για ένα πανέμορφο σκαντζοχοιράκι. 'Ένα όχι και τόσο μικρό αλλά σίγουρα χαριτωμένο σκαντζόχοιρο. Σουλατσάρει μέσα στα χόρτα ψάχνοντας πιθανότατα για τροφή.
Γνωρίζω ότι οι σκαντζόχοιροι αγαπούν να τρώνε φίδια και αστραπιαία ο νους ψάχνει να βρει το θήραμα του. Μάταιο όμως . Δεν κατάφερα να βρώ τίποτα. Το μόνο που προλαβαίνω είναι να αρπάξω την φωτογραφική μηχανή και να αποθανατίσω τον παράξενο ταξιδιώτη που βρέθηκε στα μέρη μου.
Μέσα σε μερικά λεπτά αφού μου έδωσε την ευκαιρία να βγάλω μερικές φωτογραφίες, εξαφανίστηκε το ίδιο απρόσκλητα όπως είχε εμφανιστεί.

Παρακάτω φαίνονται μερικές απο τις φωτογραφίες που πρόλαβα να τραβήξω.

18 σχόλια:

nelly είπε...

Λογικο που το περασες για ποντικι. Ειναι μικρο.
Εγω δεν θα προλαβαινα να κανω εξακριβωση στοιχειων. Με το ακουσμα της λεξης ποντικι, θα ειχα παθει καρδιακη προσβολη.
:)

George είπε...

Nelly μου
ειδικά απο μακριά (περίπου 50 μέτρα) δεν το διακρίνεις αν πρόκειται για ποντίκι ή τίποτα άλλο. Όταν όμως πλησιάσεις (αν δεν έχεις φοβηθεί) διαπιστώνεις αμέσως οτι δεν είναι καθώς αυτός ο μικρός σκαντζόχοιρος διαπίστωσα οτι είναι και ατρόμητος. Πλησίασα σε απόσταση αναπνοής αλλά αυτός δεν πτοήθηκε καθόλου.

marilia είπε...

Ομορφούλης είναι!!!

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΧΩΡΙΣ ΑΡΩΜΑ είπε...

Καλημέρα! Ένας τέτοιος επισκέπτης αξίζει μια ξεχωριστή ανάρτηση… όλα τα πλάσματα είναι όμορφα και έχουν ένα ιδιαίτερο και μοναδικό ρόλο για την ισορροπία της φύσης.

Δεν έχω δει ποτέ από κοντά σκαντζόχοιρο το πιστεύεις?

Να έχεις μια όμορφη μέρα! Πολλά φιλιά!

George είπε...

Πραγματικά Μαριλίτσα μου ήταν κούκλος ή ίσως και κουκλίτσα :))))
Πάντως δεν ακούμπησα στα "μαλάκια" του καθώς ξέρω οτι τον εκνευρίζει. :)

George είπε...

Λουλουδάκι μου
χαίρομαι πολύ πολύ που σε βλέπω στις γειτονιές του νετ. Και μην ξανακλειστείς πουθενά εντάξει???
Όσο για τον σκαντζόχοιρο και εγώ που ζώ σε επαρχία και μάλιστα εκτός κέντρου πόλης ελάχιστες φορές έχω συναντήσει. Κυρίως όταν ήμουν μικράκι και τριγυρνάγαμε στα χωράφια για να δούμε όλα τα παράξενα ζωάκια και ζωυφιάκια.
Όπως το είπες άλλωστε όλα τα ζώα έχουν την δική τους ομορφιά, ακόμα και ο λύκος είναι όμορφος και ας τρώει την κοκκινοσκουφίτσα :)))))

Την καλημέρα μου και πολλά πολλά φιλιά και απο μένα.
Α!!! Να σου θυμίσω να πας να ψηφίσεις ε! Μην ξεχαστείς στο νετ και τελειώσουν οι εκλογές. Μόνο για σήμερα ισχύουν απο αύριο απλά θα τις πληρώνουμε! :)

Besixdouze είπε...

δεν θα ακουστεί και πολύ φυσιολογικό αλλά τα λατρεύω τα σκατζοχοιράκια! Είναι τόσο γλυκά και καλά, εντάξει έχουν μερικά αγκαθάκια αλλά αν δεν τα πειράξεις δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!

George είπε...

b612
γιατί να μην ακούγεται φυσιολογικό??? Το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό να αγαπάς τα σκαντζοχοιράκια καθώς είναι αξιολάτρευτα και γλυκούλικα. Βέβαια καλά είναι να μην τα χαιδεύεις όπως τα υπόλοιπα ζωάκια γιατί νομίζω πως δεν τους αρέσει :) και φροντίζουν να σε τσιμπήσουν με τα αγκαθάκια τους. :)
Αλήθεια εσύ εκεί στην μακρινή κατοικία σου ψήφισες???

Besixdouze είπε...

Ναι, George, μάλλον δεν θα τους αρέσει και πολύ! Αλλά είναι φιλικά πολύ, όσα έχω δει εγώ τουλάχιστον.

Όχι δεν ψήφισα για πολλούς λόγους (ένας ήταν οτι τη μέρα των εκλογών ήταν και η συναυλία των Oasis, οπότε ήταν και ευκαιρία να κάνω βόλτες όλη μέρα!)

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ο σκατζόχοιρος είναι το μόνο ζώο που κάνει σεξ στην ... ιεραποστολική στάση!
Για ευνόιτους λόγους...

George είπε...

B612
συμφωνώ οτι είναι αρκετά φιλικά ζωάκια.
Θυσιάστηκαν δλδ οι εκλογές για την προσωπική χαλάρωση και διασκέδαση. Τουλάχιστον έπιασε τόπο η αποχή ε? :)

George είπε...

άσκαρ
τους λόγους τους καταλαβαίνουμε όλοι την δική σου μεταστροφή προς το sex μετά απο τα τόσα ποστάκια σου με πολιτικούς προβληματισμούς επίσης πρέπει να το καταλάβουμε καθώς πλέον έχουν βγεί ήδη τα αποτελέσματα.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Ομορφα ζωάκια.
Μαζέψαμε ένα από την άσφαλτο μην το σκοτώοουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Το πήγαμε στο εξοχικό με 3 στρέμματα περιβόλι-ελαιώνα...και σιγά που θα μου έκανε τη χάρη να μείνει...
:-)

Καλή σου εβδομάδα,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

George είπε...

Γλαρένια μου
δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι τα ζωάκια. Δεν μένουν εύκολα εκεί που τα βάζουμε. Αγαπούν την ελευθερία τους.
Καλή εβδομάδα και την καλημέρα μου.

Artanis είπε...

Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να τον πιάσεις, αρκεί βέβαια να μην θες να τον πειράξεις...Κανονικά είναι νυκτόβια, μου κάνει εντύπωση που τον είδες μέρα...Μπορεί να υπάρχει φωλιά κάπου στην αυλή σου, ίσως και με μωρά...Είναι καλό για τα φυτά σου, θα σου καθαρίσουν τον κήπο απο σαλιγκάρια, γυμνοσάλιαγκες, ακρίδες και άλλα βλαβερά ζωύφια...

George είπε...

καλωσήρθες εδώ Artanis. Ήδη σχολίασα στο ταξιδιάρικο μπλόγκ σου.
Οι πληροφορίες σου είναι ενδιαφέρουσες. Πάντως τον είχα δει πολύ ανήσυχο τον σκαντζόχοιρο. Έτρεξε να τρυπώσει μέσα στα χόρτα. Μου έδωσε την αίσθηση οτι κάτι κυνηγούσε.

patsiouri είπε...

Κουκλάκι!!!!
Αν το ξαναδείς τάισέ το κάτι άλλο!

George είπε...

patsiouraki
τι γίνεσαι βρε και χάθηκες. Πράγματι ήταν όμορφο αλλά δύσκολα φαντάζομαι θα το ξαναδώ.