Δευτέρα, Μαΐου 18, 2009

Μεσημέρι Δευτέρας καθισμένος στο γραφείο και το ραδιόφωνο να παίζει τον αγαπημένο σταθμό. Τραγούδια που μιλάνε για έρωτες και πάθη που κυβερνούν τον νου. "Αξίζει να κταστραφείς για μια γυναίκα που αγαπάς ........ " η φωνή του Γιάννη Πάριου δονεί τον χώρο και κάνει τον νου να αναρωτιέται. Ο στιχουργός του συγκεκριμένου κομματιού τι να είχε στον νου όταν έγραφε τα λόγια του τραγουδιού? Πόσο πάθος και αγάπη ένιωθε για την γυναίκα που ήταν η αιτία για να γραφούν αυτοί οι στίχοι? Τελικά όλοι αγαπάνε βαθιά και πονάνε όταν νιώθουν την αγάπη να τους πλημυρίζει. Για πόσο όμως? Άραγε τώρα αισθάνεται το ίδιο για εκείνη την γυναίκα; Και εκείνη αν έμαθε ποτέ οτι το τραγούδι γράφτηκε για εκείνη πως να αντέδρασε; Είχε απορρίψει τον έρωτα του στιχουργού και μετά το τραγούδι αισθάνθηκε αλλιώς ή ήδη ήταν ευτυχισμένη και τώρα απλά πολλαπλασιάστηκε  που το επιστέγασμα του πάθους του άντρα που είχε κοντά της εκδηλώθηκε με ένα τραγούδι; 
Το τραγούδι πέρασε γρήγορα όπως και οι προβληματισμοί. Ο νους αφού περιπλανήθηκε στις απαντήσεις επέστρεψε στην πραγματικότητα. Και αυτή δεν είναι τίποτα άλλο παρά το μοναχικό δώσιμο μπροστά στην οθόνη και το άκουσμα μουσικής. Και έναι όμορφα τελικά τα τραγούδια. Σε τριγυρνάνε σε ταξιδεύουν και σε γαληνεύουν. 
Ο καφές απαραίτητο συμπλήρωμα για να με κρατάει σε εγρήγορση. Να με κρατάει ξύπνιο και να τονώνει την ψυχολογία. Καφές πάντα παγωμένος και δυνατός. Ας πάψω να γράφω και ας πάω να δώ τους ηλεκτρονικούς μου φίλους. Σίγουρα κάτι ενδιαφέρον θα έχουν ξετρυπώσει. 
  

12 σχόλια:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Εμ, αυτό είναι ευτυχία! Ένα καλό τραγούδι στο ράδιο, ένας δυνατός καφές, λίγοι καλοί φίλοι (έστω και κάποιοι διαδικτυακοί) και μια άπιστη γυναίκα να σου ριμαδιάζει τη ζωή σου...

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Γιώργο μου,αν γνωρίζαμε τη διάρκεια του έρωτα και του πάθους,πιστεύεις πώς δε θα ερωτευόμασταν;
Η μαγεία του έρωτα είναι ακριβώς η διάρκειά του! Ο χρόνος του είναι συμπυκνωμένος!Φαίνεται τόσο λίγος,μα διαρκεί όσο η αιωνιότητα! Κάθε φορά...Μα κάθε φορά!...:))

Στην υγειά σου!
φιλάκι πολύ δροσιστικό!!! ;)

KAMA-SIAS είπε...

"Τελικά όλοι αγαπάνε βαθιά και πονάνε όταν νιώθουν την αγάπη να τους πλημυρίζει"

Η αγαπη και ο πονος δεν πανε μαζι φιλε. Δεν ειναι αγαπη, κατι αλλο θα ναι...

George είπε...

ναι φίλε άσκαρ συμφωνώ αυτό τελικά είναι η ευτυχία. Βέβαια εκείνο το άπιστη γυναίκα δεν αποτελεί και αναγκαία προυπόθεση. Αρκεί να υπάρχει μια γυναίκα να σου ριμαδιάζει την ζωή. :)

George είπε...

ψυχούλα μου
ίσως αν γνωρίζαμε την διάρκεια να φοβόμασταν. Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι σίγουρα θα ερωτευόμασταν; Όσο για το κάθε φορά και αιωνιότητα μπορούν να συνυπάρχουν; Πως γίνεται η αιωνιότητα τελικά να αποδεικνύεται σε πεπερασμένη και να ξαναρχίζεις απο την αρχή;
Ψυχούλα μου εγώ ανταποδίδω με ένα φιλί που έχω ανάγκη να είναι ζεστό και πολύ τρυφερό μήπως έτσι καταφέρει να νιώσει καλά και η δική μου ψυχούλα.

George είπε...

kamasias φίλε
ίσως να μην είναι καλά διατυπωμένο μα πιστεύω πως αν καταφέρεις να αγαπήσεις πολύ, κάπου μέσα σου πονάς σε μια άσχημη σκέψη σε μια έλλειψη εικόνας.

Σοφία είπε...

Η αγάπη είναι πόνος. Ως ένα σημείο είναι αναπόφευκτο. Δεν είναι καλύτερα όμως που μπορούμε να αγαπάμε (και να πονάμε) από το να ζούμε μόνοι και ανέραστοι;

George είπε...

ναι Σοφία συμφωνώ. καλύτερα να πονάμε παρά να είμαστε μόνοι και ανέραστοι.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Αν δεν υπήρχε η αιτία που σου ρημαδιαζει τη ζωή, πιστεύεις πως θα απολάμβανες τον καφέ σου;
Θα σου έλεγαν τίποτε οι στίχοι του τραγουδιού ή θα σε άφηναν παγερά αδιάφορο;
Χαλάλι της λοιπόν

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

George είπε...

Γλαρένια μου
αιτίες να σου ρημαδιάζουν την ζωή υπάρχουν πολλές. Μήπως τελικά να μάθω να απολαμβάνω τον καφέ και χωρίς αιτία??
Χαλάλι της πάντως πολλά. :)

Ανώνυμος είπε...

Οι μικρές μας στιγμές, αυτές οι μελαγχολικές, οι γλυκές, οι παραπονιάρικες, είναι εκείνες που μας φέρνουν πιο κοντά σε εκείνο που πραγματικά είμαστε.

Λατρεμένε Γιώργο καλησπέρα :))

George είπε...

freedula μου
πάλι παραπονιάρης ακούστηκα ε? Μμ πρέπει να ξεπεράσω αυτό το στάδιο. Αρχίζω να με εκνευρίζω.
Πάντως αυτό το λατρεμένε μου με κάνει λιγότερο παραπονιάρη. :)
Την καλησπέρα και απο μένα.