Παρασκευή, Απριλίου 10, 2009

Φράσεις


Οτι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Αισιόδοξο και όμορφο ακούγεται. Ότι προσπαθεί να μας βλάψει γίνεται εχθρός μας και τότε όλα αλλάζουν. Το πολεμάμε με λίσα. Ξέρουμε πως να το αντιμετωπίσουμε. 

Ο πόνος είναι ποτάμι κα πρέπει να τον περάσεις για να φθάσεις στην όχθη μιας νέας ελπίδας. Το ίδιο όμορφο μου έμοιασε και αυτό. Ένα ποτάμι όμως ίσως καμια φορά σε παρασέρνει στο διάβα του. Σε κυλάει μαζί του στο ρου του και σε ξεβράζει στην θάλασσα της λύπης. Αν όμως καταφέρεις να το περάσεις και να φτάσεις στην όχθη τότε μπορείς να κάτσεις στην στέρεη ακτή και να του σιγομουρμουρίζεις πως το νίκησες. Κατάφερες να βγείς αλώβητος απο την ορμή του.

Οι άνθρωποι έχουν προορισμό τους την ευτυχία, και χρέος τους είναι να αποφεύγουν τον πόνο άμα τον δουν να πλησιάζει. Προορσμό την ευτυχία !!! Τώρα εδώ τι να προσθέσεις; Ναι όλοι αυτήν ψάχνουν αλλά άραγε την φτάνουν όλοι; Πως είναι τελικά ή ευτυχία; Η ικανοποίηση του εγώ λέγεται ευτυχία; Τι είναι αυτό που λέμε ευτυχία; Οι μικρές καθημερινές χαρές αρκούν να νιώσεις ευτυχής μα είναι αυτή η ευτυχία που ζητάμε; 
Χρέος να αποφεύγουμε τον πόνο. Μα νομίζω οτι οι άνθρωποι μεγαλουργούν όταν καταφέρουν να αντλήσουν δύναμη απο τον εαυτό τους και ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχουν. Τότε γιατί να αποφεύγουν τον πόνο; Αυτός δεν γίνεται εφαλτήριο για μια νέα αρχή; Αυτός δεν είναι που μας επιβάλλει να αντλήσουμε δύναμη; 

Τελικά η ζωή έχει πολλά τερτίπια που θέλουμε πολλές ζωές για να τα μάθουμε.

4 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Αχουυυυ Γιώργο μου θα με σκάσεις...
Πάνω που πάω να ξεσκοτίσω το μυαλό και να διώξω μακριά τέτοιες έγνοιες, με φέρνεις πάλι πίσω να προβληματίζω το μυαλό.

΄Αφησέ τα να κυλάνε και βλέποντας και πράττοντας. Είναι βλέπεις ορισμένα πράγματα που είναι πάνω από τις προσδοκίες και τη θέληση μας.
Απλά μένουμε μετέωροι και συνεχίζουμε έστω και πετώντας.

Μπαίνει δυναμικά η ΄Ανοιξη από εβδομάδα και πρέπει να ετοιμάζουμε αποδράσεις.
΄Εχετε και ραβανί εκεί πάνω, μου'χεις πει.

Βρε συ, πότε θα βάλεις εικόνα στην κεφαλίδα και έχει μαυρίσει η ψυχή μου; Εσύ τέτοιο ταλέντο περί το φωτογραφίζειν και δε βρίσκεις μια όμορφη εικόνα;
:-)
Χαμογέλα!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

George είπε...

Γλαρένια μου ξεκινώ απο το τέλος, έχει εικόνα το όμορφο καφενείο μου. Μμμ κάτι γίνεται φαίνεται και δεν την βλέπεις. Έλεγξε τον υπολογιστή σου καθώς εγώ μπαίνω απο τρείς διαφορετικούς υπολογιστές και φαίνεται και στους τρείς. Τώρα το δεύτερο. Έχουμε ραβανί το καλύτερο που θα μπορούσες να δοκιμάσεις. Αν βρεθείς εδώ και θελήσεις στείλε ένα μέϊλ να σου δώσω τηλέφωνο να βρεθούμε να τα πούμε και απο κοντά.
Όσο για τα σχόλια σχετικά με τα γραφόμενα μου τα αφήνω να κυλήσουν για να μην χορταριάσουν. :))

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Θα με τρελάνεις τώρα.... Με κανένα μπλογκ δε μου έχει συμβεί αυτό, να μη βλέπω την κεφαλίδα, με φωτογραφία μάλιστα που είχες μέχρι πριν κάνεις την πρόσκαιρη παύση σου.
Θα δοκιμάσω να μπω από laptop

Kαλό σου Σ /Κ!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

George είπε...

Βρε Γλαρένια μου αλήθεια λέω. Απο όσους υπολογιστές έχω μπει η εικόνα του παλιού καφενέ φαίνεται μια χαρά. Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να συμβαίνει με τον δικό σου.
Καλό σ-κ και σε σένα! Εγώ θα είμαι Χαλκιδική.
Φιλιά και απο μένα.