Κυριακή, Μαρτίου 08, 2009

Άνδρες - Γυναίκες = ;

Επιτέλους ήρθε στο φώς της δημοσιότητας αυτό που πάντα έλεγα για τις σχέσεις ανδρών γυναικών. Οι γυναίκες είναι η αιτία της αλλαγής της κοινωνίας μας. Διαβάστε για να καταλάβετε :

Η επαγγελματική και κοινωνική ανεξαρτησία του λεγόμενου «ωραίου φύλου» (βλ. χειραφέτηση) φαίνεται πως πέτυχε τον «στόχο» της, δηλαδή την κατάρρευση του παραδοσιακού αρσενικού ταμπεραμέντου.

Το φαινόμενο της εναλλαγής των ρόλων -όπου η γυναίκα γίνεται κυνηγός και ο άνδρας το θήραμα- όπως αποδεικνύουν οι επιστημονικές έρευνες, αρχίζει να γίνεται κυρίαρχο και ήδη βλάπτει σοβαρά τις ερωτικές σχέσεις.

*Οι άνδρες ενοχλούνται από την επιθετικότητα και την ανεξαρτησία των γυναικών και αναζητούν περισσότερο την επικοινωνία. Αντιθέτως, οι γυναίκες δεν αντέχουν την έλλειψη αυτοπεποίθησης και την έλλειψη πρωτοβουλιών από το ισχυρό φύλο. Μια κατάσταση που διαμορφώθηκε την τελευταία 20ετία και έχει διαφοροποιήσει πλήρως τη μορφή των σύγχρονων ζευγαριών.

*Ερευνα που πραγματοποίησε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή γυναικολογίας, σεξολόγο Ζ. Παπαθανασίου, σε άτομα υψηλού μορφωτικού επιπέδου μεταξύ 30 και 50 ετών, δείχνει πως οι άνδρες απεχθάνονται τις μοντέρνες γυναίκες και επιμένουν... παραδοσιακά.

Σε ερώτηση σχετικά με το τι τους ενοχλεί περισσότερο στη σύγχρονη γυναίκα, οι 7 στους 10 (73,4%) δήλωσαν την επιθετικότητα ως άκρως αρνητικό στοιχείο. Ακολουθούν: η «ανεπαρκής σύντροφος» με ποσοστό 54%, η «ανεπαρκής μητέρα» με 47,3%, η «πολυγαμία» με 18,7% και η «ανεπαρκής νοικοκυρά» με 14%.

Το τίμημα της ανεξαρτησίας

Αντίστοιχα, οι γυναίκες που μέχρι σήμερα επιδίωκαν διακαώς την ανεξαρτησία τους, δεν φαίνεται να είναι και πολύ ευχαριστημένες με τις συνέπειες. Στην ερώτηση «Τι σας ενοχλεί περισσότερο στο σύγχρονο άνδρα», 7 στις 10 απαντούν την «αδυναμία ανάληψης πρωτοβουλιών». Επίσης 7 στις 10 δεν εκτιμούν την «έλλειψη αυτοπεποίθησης», 5 στις 10 τη «χαμηλή κοινωνικότητα», ενώ ένα ποσοστό, 41,3%, ενοχλείται από την έλλειψη αρρενωπής εικόνας.

*Καθόλου τυχαία, λοιπόν, νεαρές γυναίκες να αναζητούν το σύντροφό τους ακόμη και σε μπαρ, παρ' ότι θα περίμενε κανείς αυτή η πρακτική να είναι περισσότερο διαδεδομένη σε άνδρες. Κι όμως, σε περιόδους απουσίας μόνιμου ερωτικού συντρόφου, 4 στις 10 γυναίκες βγαίνουν «μπαρότσαρκα» για να εντοπίσουν το ...θήραμα που τις ενδιαφέρει.

*Αντίθετα, οι άνδρες καταφεύγουν στο Ιντερνετ (20,7%), στις παραγγελίες ερωτικών συντρόφων μέσω πρακτορείων (13,3%), περιορίζονται στο διαδικτυακό σεξ (7,4%), ή επισκέπτονται, απλά, έναν οίκο ανοχής (6%).

*Η απόσταση, πάντως, που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο φύλων καθιστά αναγκαία πια την επικοινωνία, που αποτελεί και το πρώτο ζητούμενο για το ισχυρό φύλο. Περισσότεροι από 8 στους 10 άνδρες (82,7%) και 7 στις 10 γυναίκες (74,7%) θεωρούν την επικοινωνία σημαντικότερη διαδικασία στη μόνιμη ερωτική σχέση από το ίδιο το σεξ!

*Παρ' όλα αυτά, μία στις 4 γυναίκες (25,3%) θεωρεί το σεξ σημαντικότερο στοιχείο από την επικοινωνία στη σχέση. Το αντίστοιχο ποσοστό ανδρών (17,3%), που θεωρεί το σεξ σημαντικότερο στοιχείο στη σχέση, υπολείπεται κατά δέκα περίπου μονάδες απ' αυτό των γυναικών.

*Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με το Διαδίκτυο. Μπορεί το Ιντερνετ να έχει εισβάλει για τα καλά στη ζωή μας και το facebook να αποτελεί καθημερινή συνήθεια για πολλούς, δεν φαίνεται όμως αυτός ο τρόπος γνωριμιών να έχει διεισδύσει σε ανθρώπους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί και επιμένουν... συντηρητικά.

Οπως προκύπτει, μόνο 2 στους 10 άνδρες είναι υπέρ των ερωτικών γνωριμιών από τον κυβερνοχώρο και μόνο μία στις 10 γυναίκες.

Επιφυλάξεις για το Ιντερνετ

Οπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Ζ. Παπαθανασίου: «Το πολύ υψηλό ποσοστό ανδρών (62,7%) και γυναικών (74,7%) που δηλώνει «αδιάφορο» για τις ερωτικές γνωριμίες μέσω Internet μαρτυρεί έναν καλυμμένο συντηρητισμό και ενδεχομένως φοβία απέναντι σε καινούριους τρόπους δημιουργίας σχέσεων».

Είναι, άλλωστε σαφές ότι η ελληνική κοινωνία «είναι λιγότερο εξοικειωμένη με το Διαδίκτυο, σε σχέση με άλλες κοινωνίες της Ευρώπης».

Ο συντηρητισμός των Ελλήνων, πάντως, διακρίνεται και από το γεγονός ότι δεν ακολουθούν σε μεγάλο ποσοστό τις σύγχρονες τάσεις, που περιλαμβάνουν στο «μενού» τους και την ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων. Αν και οι γυναίκες είναι στην πλειονότητά τους ενημερωμένες για το φαινόμενο του swinging, όπως λέγεται, ελάχιστες είναι, όμως αυτές που θα ακολουθούσαν αυτόν τον ερωτικό δρόμο.

*Το 32,6% των ερωτηθέντων ανδρών και το 45,3% των γυναικών δήλωσαν ότι είναι κατά της ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων, το 59,4% των ανδρών δήλωσαν αδιάφοροι, όπως και το 49,4% των γυναικών. Και μόνο το 8% των ανδρών και το 5,3% των γυναικών τάχθηκαν υπέρ.

*Η τηλεόραση από την άλλη μπορεί να αφιερώνει αρκετό χρόνο σε ερωτικές οδηγίες προς... ναυτιλλομένους, αλλά δεν δείχνει να καθορίζει τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων: Τρεις στους 4 άνδρες (76,6%) και γυναίκες (74,0%) θεωρούν ότι οι οδηγίες για καλύτερο σεξ, τις οποίες αφειδώς παρέχουν τα ΜΜΕ, δεν έχουν ενδιαφέρον ή δεν τους βοηθούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή.


Είναι αντιγραφή απο το σάϊτ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ έχει τίτλο Η αλλαγή ρόλων βλάπτει το σεξ  και το υπογράφει η ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ

4 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Δε βλέπω εικόνα στην κεφαλίδα του μπλογκ σου. Κάτι τρέχει με το δικό μου ή είναι δική σου επιλογή;

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

George είπε...

όχι Γλαρένια μου δεν είναι δική μου επιλογή. Ο παλιομπλόγκερ μάλλον δεν με θέλει πίσω.
:)
Δεν θα του κάνω όμως την χάρη.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Ετσι σε θέλω Γιωργο μου. Δε θα του περάσει. Εμείς εδώ και περιμένουμε και την εικόνα

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

George είπε...

Γλαρένια μου εμένα εδώ και λίγη ώρα δεν με αφήνει να δώ το μπλογκάκι μου αλλά σε πείσμα του βρήκα τρόπο να αφήσω το σχόλιο μου.
Αααααα είναι μην με πιάσει το πείσμα μου. Δεν θα του περάσει με τίποτα