Πέμπτη, Δεκεμβρίου 07, 2006

Εξήγηση στην καπετάνισσα

Σου είπα καπετάνισσα πως θα το εξηγήσω σε πόστ.

Σου είπα ευχαριστώ, γιατί έτσι το ένιωσα πως πρέπει.

Χάρηκα με κάτι απλό και αθώο. Αισθάνθηκα όμορφα, γιατί είδα ότι με τίμησες με το όνομα μου στην λίστα των ανθρώπων που διαβάσες ή που διαβάζεις. Μου φάνηκε όμορφο και εξαιρετική τιμή για μένα να μπώ στην λίστα μιας σκέψης όμορφης , με λόγια σταράτα, σκληρά όταν πρέπει μα και καλοσυνάτα συνάμα. Μιας φαντασίας που μοιάζει παραλύρημα κάποιες φορές και άλλες σε αγκαλιάζουν σα το λιμάνι που ψάχνουμε όλοι στην θαλασσοταραχή.

Εγώ έβαλα κάποια ονόματα ανθρώπων που πιστεύω αξίζουν όλοι όσοι επισκεφτούν το δικό μου μπλόγκ μιάς και δεν θα βρούν τίποτα σημαντικό και όμορφο να τους δώσω την ευκαιρία να δούν αλλού αυτό το κάτι αληθινά ωραίο. Δεν προσδοκούσα να προσθέσει κανείς το δικό μου στην δική του λίστα. Δεν πίστευα και ούτε τώρα πιστεύω πως αξίζει κάποιος να το κάνει. Ίσως γι' αυτό με άγγιξε τόσο. Ομολογώ ότι το είδα και σε ένα μπλόγκ της Παιδίσκης Ερωμένης μα εκεί πιστεύω μπήκε καθώς όπως λέει ήμουν ο πρώτος (και ήταν η πρώτη) που σχολίασε ποστ της.

Είμαι βέβαιος ότι μπορεί και άλλοι να σκεφτούν οτι αφού του δίνει χαρά ας τον βάλουμε και εμείς. Όχι δεν το σχολίασα για να αποκτήσω δημοσιότητα, δεν το επιθυμώ. Προτιμώ να λέω τις σκέψεις μου καθισμένος στην γωνιά μου, απόμερος, με λίγους ανθρώπους που νιώθουν την ανάγκη να με δούνε. Άλλωστε στην ηλικία μου ίσως να μην προλαβαίνω να απαντώ σε όλους και να παρεξηγούμε.

Ευχαριστώ λοιπόν και πάλι καπετάνισσα.
Α ! παραλίγο να το ξεχάσω.
Χάρισμα σου στέλνω ένα λουλούδι που τόσο πολύ μ'αρέσουν.

10 σχόλια:

Καπετάνισσα είπε...

Έλα μωρέ Γιώργο που θα με κάνεις να χυθώ στο πάτωμα, να γίνω φωνή σπασμένη και λίμνη μαζί, βλέμμα σαστισμένο κι ασάλευτο που θέλει να κρυφτεί και να γυμνωθεί μαζί...

Στην αγκαλιά σου όλες οι χαρές του κόσμου κι όλα τα ρόδα της γης.
Από καρδιάς σ' ευχαριστώ.

Καλό είναι θαρρώ, αν το αντέχουμε, να κάνουμε κείνο που προστάζει η ψυχή μας.
Δικός μου οδηγός-μες στην τύφλα των καιρών-, το συναίσθημα.
Με όποιο κόστος.
Έτοιμη και για το μπουγιουρντί.

Νιώθω όμορφα με το λόγο σου, έκδηλη η αυθεντικότητά του και, κατ' εμέ, αυτό είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορεί κανείς να δίνει με τη γραφή του.

Η αλήθεια σου φωνάζει. Μην την απαξιείς έτσι που είναι γυμνή και λες πως δεν της πρέπουν όμοιες φωνές. Και μη βαυκαλίζεσαι πως σου κάνουμε χατήρια.
Κανέναν δεν κανακεύει με το ζόρι η καρδιά. Μόνον εκείνο που αναγνωρίζει όμοιό της.

Η αξία σου πρωτίστως είναι η ίδια η ύπαρξή σου και η γραφή σου που άδολα προσφέρεται.
Αυτό φαίνεται.
Και η αγάπη μας νομίζω, ε;

Ελπίδα είπε...

Γιώργο μου, μακάρι να ήξερα να σε βάλλω κι εγώ! Σε ψάχνω όμως και σε βρίσκω, όπως και τόσους άλλους. Αυτά τα λιγκ που υπάρχουν σε μένα είναι απ΄την αρχή.Με είχε βοηθήσει μια κοπέλα.Από τότε δεν σβήστηκε κανένα, ούτε θα σβηστεί, αλλά αν τα κατάφερνα, κάθε μέρα αντί για ποστ, θα συμπλήρωνα την λίστα. Δεν είναι για μένα διαφήμηση. Είναι η υπενθύμιση με ποιούς μίλησες, ποιοί σου μίλησαν κάποια στιγμή και μόλις νιώσεις την ανάγκη να ξαναμιλήσεις μαζί τους, τον βρίσκεις εύκολα. Αλλιώς τον χάνεις, τον ψάχνεις και μπορεί και να μην τον ξαναβρείς. Δεν ξέρω τι εκφράζει το λιγκ για σας (τους μπλογγερ), για μένα είναι μια μεγάλη βοήθεια στην ασχετοσύνη μου με τα Αγγλικά και όλα τα υπόλοιπα.
Όσο για την καπετάνισσα είναι για μένα η σημαιοφόρος της παρέλασης των μπλογγερ. Αξίζει πολλά και ως ταλέντο και ως Άνθρωπος.
Μπράβο σου για το αφιέρωμα! Μαζί σου!Κάτι λες για ηλικία, αλλά ξέχασες πως η ευαισθησία, ο ρομαντισμός και ανθρωπιά, δεν έχει!
Να είσαι πάντα καλά!
Κατερίνα

George είπε...

Καπετάνισσα
Τα ωραία λόγια πρέπουνε σε αυτούς που βγάζουν την σκέψη τους και την φαντασία τους. Εγώ πολλές φορές απλά σημειολογώ σε δικές σας εκφράσεις, και σκέψεις.
Ξεκίνησα να γράφω απο ανάγκη. Ανάγκη ψυχικής έκφρασης. Αδιέξοδο που δεν μπορούσε να εκτονωθεί αλλιώς.
Όσο για το αν βαυκαλίζομαι, κάποτε μου το είπαν ηττοπάθεια, άλλος πάλι μου το είπε μιζέρια.
Εγώ πάλι δεν ξέρω να το προφέρω έμαθα να ζώ με αυτό. Ξέρω μόνο πως Γιώργος είναι.

George είπε...

Elpida
Γλυκειά μου Ελπίδα-Κατερίνα δεν θέλω να διαφημιστώ. Είναι κάτι που προσπαθώ να αποφύγω. Η διαφήμιση για μένα είναι η αλήθεια των λόγων και πράξεων μου. Είπα το αντίθετο. Ίσως να μην το έκφρασα καλά. Απλά δεν περίμενα ότι κάποιος (και ποιός η Καπετάνισσα ή ο κάθε καπετάνιος ή καπετάνισσα) που εγώ τους έχω τοποθετήσει αρκετά ψηλά μέσα μου (σαν σκέψεις, σαν φαντασία, σαν έκφραση) μου έκανε την τιμή αυτή. Δεν είμαι μπλόγκερ. Δεν αισθάνομαι τουλάχιστον έτσι.
Όσο για το ρομαντισμό και την ευαισθησία τα βιώνω πολλά χρόνια. Τα κρύβω μα η ανάγκη της ψυχικής έκφρασης που λέω και στην καπετάνισσα, τα βγαλαν πάλι εμπρός μου, και τώρα δυστυχώς μου κάνουν ζημιά μα δεν μπορώ να τα μαζέψω.

Ελπίδα είπε...

Γιώργο μου, συγνώμη! Ήμουν "αλλού" και δεν το διετύπωσα καλά. Δεν εννοούσα ότι εσύ το κάνεις ως διαφήμηση. Έτσι χτυπάει σε κάποιους άλλους. Εγώ το θεωρώ ανάγκη και το βλέπω και σαν τιμή.
Όσο για τον ρομαντισμό και τις ευαισθησίες, μην τις μαζέψεις ποτέ!
Σπανίζει τόσο πολύ στις μέρες μας, που όσο κι αν βγάλουμε, λίγο θα είναι. Δεν "χάλασαν" ποτέ τον κόσμο αυτά. Η αναισθησία και η κακία τον χάλασαν.
Φιλιά πολλά, καλό σου βράδυ και ελπίζω να κατάλαβες πως το εννοούσα. Εντάξει; Μην παρεξηγηθούμε χωρίς λόγο!Αυτό μας έλλειπε!

George είπε...

elpida
Δεν παρεξηγιέμαι εύκολα. Συμφωνώ σ'αυτά που λές.

nyctolouloudo είπε...

μη με κάνεις βρε να μελαγχολώ...
θα έρθω στην γωνιά σου...τάβλι ξέρεις; εγώ ναι και κλέβω μάλιστα!
και στα χαρτιά ακόμα πιο πολύ, ουυυ! εκεί να δεις κλέψιμο τόσο πολύ που έχουν σταματήσει να με παίζουν.

George είπε...

μεθυσμένα χρώματα
Τώρα θίχτηκα.Ακού εκεί αν ξέρω τάβλι. Μιλάτε στον παγκόσμιο πρωταθλητή του ταβλιού. Εγώ βέβαια δεν κλέβω ΠΟΤΕ. Τώρα αν τα ζάρια έρχονται πάντα αυτά που μου χρειάζονται δεν το γνωρίζω.
Το μόνο κακό είναι οτι σε όλα τα ταβλοποτία έχουν κρεμασμένη την φωτογραφία μου με την επιγραφή ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΣΕ ΤΑΒΛΙ. Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό. Πάντως και εγώ για να το αποφύγω αυτό χρησιμοποιώ διάφορες παραλαγές μεταμφίεσης. Η πιο πετυχημένη μου είναι τώρα τα χριστούγενα. Φοράω κόκκινο παντελόνι και κόκκινη μπλούζα, βάζω άπρη γενιάδα, και μαύρες μπότες. Επίσης φοράω ένα κατακόκκινο σκούφο. Επίσης κυκλοφορώ με το έλκηθρο μου απο ταβλοποτίο σε ταβλοποτίο.
ν'άσαι καλά. Χοχοχο.

Ανώνυμος είπε...

τι όμορφα που το εξήγησες στην καπετάνισσα... ευγενικός και ιππότης!

(σσ. μπορεί κάποιος να μου πει πως βάζουν λινκ; ακόμα δεν έχω μάθει)

George είπε...

alexandra

Σε έψαχνα μα δεν σε έβλεπα. Σε συνήθισα βλέπεις, και σε αναζητώ.
Ευγενικός και ιππότης μμμμμ . Μάλλον έτσι θα είναι , γιατί το έχω ακούσει πολλές φορές αυτό.

Πως βάζουν λίνκ: Όταν ποστάρεις θα βρείς κάπου που λέει templates αφού επιλέξεις εκείνο το μενού κάπου μέσα στο πρόγραμμα (μάλλον προς το τέλος του) θα ....
Άστο μάλλον α σε μπερδέψω. Διάβασε τις οδηγίες του blogger πως μπορείς να βάλεις λίνκ. Σίγουρα θα καταλάβεις καλύτερα. Σόρρυ δεν θα μπορέσω να στο εξηγήσω καλύτερα.
Χρέωσε με μόνο ότι προσπάθησα.