Κυριακή, Μαρτίου 28, 2010

Χάντρα στο κομπολόι σου ……….

DSC_0172a1

 

Το κομπολόι το έμαθα ως  ένα αντικείμενο που το χειρίζονται οι άντρες. Το έβλεπα στα χέρια του  παππού μου κυρίως τις βραδινές ώρες και έπαιζε μια – μια τις χάντρες του για να περάσει την ώρα του και να κουβεντιάζει στον ρυθμό του. Να το χτυπά νευρικά όταν ο καιρός δεν τον άφηνε να κάνει τις δουλειές του και ήταν αναγκασμένος να μένει κλεισμένος στο σπίτι.

Κάποια στιγμή το έβλεπα στα χέρια του πατέρα μου αλλά το δικό του παίξιμο των χαντρών ήταν διαφορετικό. Μονίμως νευρικό και γρήγορο στα πρώτα χρόνια. Ενώ τώρα πλέον άρχισε να παίρνει τον ρυθμό που θυμάμαι από τον παππού μου.

Όσες φορές πήγαινα να του το πάρω από το χέρι το τραβούσε και το έκρυβε μέσα στην τσέπη του λέγοντας μου  “θα το κόψεις, δεν είναι για παιδιά” . Βλέπεις τότε το μέσο που κράταγε τις χάντρες ήταν ένα απλό σχοινάκι.  Εκεί σταματούσε η γνωριμία μου με αυτό το αντικείμενο. Η τσέπη ήταν άβατο. Έπρεπε να δείχνεις σεβασμό και στον πατέρα μα και στο “δεν είναι για παιδιά”.

Μεγαλώνοντας και αφού για κάμποσα χρόνια το είχα ξεχάσει, το ανακάλυψα να έχει αλλάξει η χρήση του. Άλλαξαν τα χέρια που το κρατούσαν. Το είδα και δεν σας κρύβω ότι με παραξένεψε την πρώτη φορά, σε γυναικεία χέρια πια. Το παίξιμο μάλιστα ήταν διαφορετικό. Οι χάντρες ήταν πιο λίγες και το παίξιμο γινόταν με ένα διαφορετικό τρόπο. Ένιωθα λες και μετρούσαν. Τι να μετρούσαν ποτέ δεν πήγε ο νους μου.

Μια μία και αργά. Την περιεργαζόταν λες και είναι διαφορετική από την άλλη. Κάθε μια πέφτει αργά αργά χτυπώντας την προηγούμενη. Και ο ήχος αφήνει πάντα στην χειρίστρια του και ένα μικρό χαμόγελο. Ένα μικρό μειδίαμα που καταλαβαίνει ότι μόνο η ίδια ξέρει την διαφορετικότητα του ήχου που αφήνει ο χτύπος.

Χάντρα στο κομπολόι σου κυρά μου…………

ένας ακόμα χτύπος…………

μια νέα χροιά που θα αφήσει πάλι αυτό το μειδίαμα στα χείλη …………

Άραγε ο χτύπος είναι ένα σημάδι έρωτα, ή ένας απλός χτύπος που είναι εκεί για να περνάει ο χρόνος ;

DSC_0175a1

 

Υ.Σ. Οι φωτογραφίες δικές μου!!!!

Τετάρτη, Μαρτίου 24, 2010

Διαίσθηση - Ψευδαίσθηση

μύρισε άνοιξη

γέμισαν τα ρουθούνια μου γιασεμιά και κρίνα

μύρισε ζωή

γέμισε ο κόσμος όνειρα

μύρισε έρωτα

γέμισε ο ουρανός αστέρια

μύρισε λησμονιά

καρκίνωμα που τρώει την ψυχή

μύρισε θάνατο

που τρέχει στο αίμα

μύρισε θάνατο

μέσα μου φωλιάζει

μύρισε τέλος

στον κύκλο της ζωής.

 

Υ.Σ. Σκέφτηκα να βγάλω τα σχόλια μα το μετάνιωσα καθώς το ένιωσα ανέντιμο. Να διευκρινίσω όμως  πως όσα διαβάσατε είναι σκέψεις τις στιγμής. Απλά σκέψεις.

Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2010

Χωρίς Λόγια

securedownload

 

securedownload (1)

 

securedownload (2)

Υ.Σ. Αυτή την εποχή το τσιγάρο στο μπαλκόνι είναι μαγεία. Αυτά τα αρώματα της γης και της αναγέννησης της φύσης είναι κάτι που συνεπαίρνει το μυαλό μου.

……….

Ένα τσιγάρο σε ρουφάει
και ως το τέλος θα σε πάει
Εδώ τρελαίνονται.
Ρίξε στη πόλη τη ματιά σου
Και πες μου πόσα είναι δικά σου
απ' όσα φαίνονται.

………..

Δευτέρα, Μαρτίου 15, 2010

Αν ……….

να μπορούσε λέει το σ’ αγαπώ σου

να γινόντανε αγέρι 

να ερχόταν στα ρουθούνια μου

να τ’ αναπνεύσω

να χόρταινε η ψυχή μου

να γινότανε αίμα να κυλά στις φλέβες μου

να δίνει τον τόνο στην ζωή

να γίνει το γιατρικό για τις χαίνουσες πληγές μου

 

Υ.Σ.  Πάω για τσιγάρο στο μπαλκόνι

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2010

Χορεύουμε ;

θέλω να χορέψουμε ένα Ταγκό.

έλα πιάσε το χέρι και άσε να κυλήσει η στιγμή ………

Δευτέρα, Μαρτίου 08, 2010

Τράβα σκανδάλη …. ή βάλε το όπλο στην θήκη του.

Είχα σκοπό να γράψω κάτι άλλο όμως τελευταία στιγμή το μυαλό πήρε άλλα μονοπάτια. Αυτά που δεν τα επιλέγεις με τον νου αλλά με την ψυχή. Δεν θα διαβάσετε τίποτα λογικό παρακάτω. Αν θέλετε μπορείτε να εγκαταλείψετε εδώ την ανάγνωση. Αν συνεχίσετε, μπορεί να τα βρείτε παράλογα, άλογα, ή παρανοϊκά.

Δεν χωρίζουν σου λέω έτσι οι άνθρωποι. Δεν σηκώνεις  ένα τηλέφωνο να πεις αύριο χωρίζουμε. Δεν μπορεί η καρδιά να πει αύριο παύω να αγαπώ. Αύριο θα φύγω και θα χαθώ. Αύριο θα πάψω να σε αγαπώ. Δεν υπάρχει αύριο. Ο χρόνος σταματά. Τα αισθήματα παγώνουν. Η ψυχή πετρώνει. Ψάχνει να κρατηθεί, να αναπνεύσει. Τα χρώματα θαμπώνουν και όλα γκριζάρουν. Θέλει καιρό να επανέλθει ο χρωματισμός. Και σίγουρα πάντα θα υπάρχει το πυρωμένο σίδερο που θα καίει τα σωθικά. Θέλει χρόνια, μήνες, χειμώνες και καλοκαίρια.

Όμως αν το επιλέξει η ψυχή για να χωρίσει, ναι προχώρα. Μην γυρίσεις να κοιτάξεις πίσω. Πάγωσε την καρδιά και κάνε το επόμενο βήμα. Δεν αξίζει να ταλαιπωρείς την ψυχή στην φθορά και στο χθες. Πας μπροστά και δεν γυρίζεις πίσω. Προχωράς. Δεν υπάρχει χθες, μόνο αύριο καθαρό, λαμπερό και σίγουρα πιο όμορφο καθώς θα κρύβει την εμπειρία του χθες. Θα ξέρει, ότι δεν ήξερε μέχρι χθες.

Πάτα σκανδάλη τραγουδά η Άλκηστις και νομίζω πως θα συμφωνήσω μαζί της. Πάτα σκανδάλη και σκότωσε ένα κομμάτι της ψυχής. Ναι μόνο έτσι χωρίζουν οι άνθρωποι που αγαπήθηκαν με πάθος.

Παρασκευή, Μαρτίου 05, 2010

Δώσε μου λιγάκι ουρανό ….

Άνοιξη μας λένε πως ήρθε!

Εγώ βέβαια ακόμα νιώθω το κρύο!

Φέτος νομίζω πως θα αργήσει να έρθει η άνοιξη!

Είναι τόσο όμορφα την άνοιξη. Να βλέπεις την φύση να ξυπνά από τον λήθαργό της και να ρίχνει τα χρώματα της παντού. Να μυρίζεις το άρωμα των αγριολούλουδων. Και αν είσαι και ερωτευμένος παίρνει ακόμα ομορφότερα χρώματα.

Ερωτευτείτε!

Σήμερα εκτός από το τραγούδι που ακολουθεί και ελπίζω να σας αρέσει θέλω να αφήσετε ένα μήνυμα για τον έρωτα. Μια λέξη, μια ιστορία, ένα σημάδι έρωτα ……